kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
A. Liel

Golan'ı çözerse Nobel'i alır

Liel, Türkiye'nin İsrail-Suriye arasındaki arabuluculuk çalışmalarından övgüyle söz etti. Ve "İsrail gerçekten Golan'dan çekilirse bu Türkiye'nin başarısıdır" diye konuştu... ..
Türkiye'nin arabuluculuğunda Suriye ve İsrail'in barışa bir adım daha yaklaşması tüm dünyanın manşetlerinde... Türkiye'nin geçtiğimiz yıldan bu yana iki ülke arasında barış görüşmeleri yapılması için verdiği çabalar tüm dünya liderleri tarafından son bir haftadır yapılan açıklamalarla takdir ediliyor. Bu isimler arasına en son olarak İsrail Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşarı ve Türkiye eski Büyükelçisi Dr. Alon Liel eklendi...

'BARIŞI DOST SAĞLAR'
Yeni Dünya Düzeninde Ortadoğu'daki Yeni Dengeler, Halkların Politikası" konulu panele katılan Liel konu hakkında kendisine yöneltilen sorular üzerine, "Eğer burada bir başarı elde edilirse Başbakan Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne aday olabilir. Ve bu ödülü Erdoğan alır" diye konuştu. Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Liel, "Barışı düşmanlar bulamaz, dostlar bulur, barış zeminini dostlar yaratır. Eğer bu görüşmelerde başarı sağlanırsa İsrail'in kalıcı barış karşılığında Golan Tepeleri'nden çekilmesi gerçekleşirse bu Türkiye'nin başarısıdır" dedi.

ABBAS'TAN DESTEK
Öte yandan Mısır'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da dün konu hakkında kendisine yöneltilen bir soru karşısında, "Türkiye'nin barış sürecinde gösterdiği çabayı takdir ediyoruz" dedi. Geçtiğimiz hafta El Vatan gazetesine konuşan Esad, Türkiye'nin yaklaşık bir yıldır İsrail ve ülkesi arasında arabuluculuk görüşmeleri yaptığını ve kendisini telefonla arayan Erdoğan'ın barış karşılığında "İsrail'in Golan Tepeleri'nden geri çekilmeye hazır olduğunu" söylediğini belirtmişti.