kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu...

Çocuklar, büyüklere "teşekkür" ödülü verdi
DÜNYA
Çocukları Birliği'nin, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın himayesinde düzenlediği "Çocukların Teşekkürü Ödülleri'' dün törenle sahiplerini buldu. Dolmabahçe Sarayı'ndaki törende "Sigarasız bir toplum ve çocuk hakları bilincinin gelişmesine" katkıları dolayısıyla TBMM adına Köksal Toptan'a ödül verildi. Törende eğitime ve okullaşmaya yaptığı katkı nedeniyle Vali Muammer Güler, gençlerde çevre bilincinin gelişmesi ve izciliğin yaygınlaşmasına yaptığı katkı nedeniyle de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ödüle layık görüldü.

Saint Benoit'lılardan Kamerun'a yardım eli
SAINT
Benoit'lı öğrencilerin düzenlediği 2008 Barış Haftası etkinliklerinde Afrika kültürünü tanıtan konferanslar verildi, resim ve karikatür sergileri düzenlendi, Afrika filmleri gösterildi. Hafta Tanzanya, Kenya ve Kamerunlu gençlerden oluşan bir müzik grubunun coşkulu konseriyle sona erdi. Sosyal Yardımlaşma Kulübü de barış haftası çerçevesinde Kamerun'un başkenti Yaounde'de bulunan kardeş okul öğrencilerine ulaştırılmak üzere kırtasiye toplama kampanyası başlattı. Yardımlaşma kulübünün düzenlediği kermesten elde edilecek gelir de yoksulluk içinde eğitim mücadelesi veren kardeş okula gönderilecek.

Afrikalı köle torunları: 'Biz siyahız ve buralıyız'
AFRİKALILAR
Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince Rengahenk Sanatevi'nde "Afrika'dan Getirilen Köleler" konulu söyleşi düzenlendi. Afrikalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Olpak yaptığı konuşmada, Osmanlı döneminde Afrika ülkelerinden getirilen köle sayısının sanılanın çok üzerinde olduğunu, arşivlere göre, sadece saray içerisinde hadım edilmiş 575 Afrikalı kölenin bulunduğunu kaydetti. Olpak, Osmanlı döneminde Afrika'dan getirilen kölelere ilişkin, "Biz siyahız ve buralıyız. Bizleri fark etmeniz için çaba göstermeye de hazırız" dedi. Söyleşinin ardından Afrika'dan getirilen kölelerin tarihini ele alan "Arap Kızı Camdan Bakıyor" adlı belgeselin gösterimi yapıldı.

Yabancı tutuklulara Türkçe dil eğitimi
CEZAEVİ
Reform Projesi kapsamında İstanbul'da ilk olarak Bakırköy Kadın Tutukevi'nde kalan yabancı uyruklu 40 kadına Türkçe eğitimi uygulaması başlatıldı. Kaymakam Dursun Ali Şahin'in girişimiyle mart ayında başlayan kursa Kongo Cumhuriyet, Almanya, Kanada, İngiltere, Fas, Hollanda, Kırgızistan, Ukrayna, Filipinler, Güney Afrika, İran uyruklu 30 yabancı kadın hükümlü katılıyor. Haftada 10 saat Türkçe dersi alan yabancı kadın tutuklular, artık dilekçelerini Türk çe olarak yazabiliyorlar.
Haberin fotoğrafları