kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vakit yazarı tecavüz iddiasıyla tutuklandı

Yeni Haber
Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, ''Çocuğa Cinsel İstismar'' iddiasıyla gözaltına alınan Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez ve cinsel istismara uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki kız çocuğunun annesi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Livaze Ç'nin fuhuş yaptığı ve 14 yaşındaki kızı B.Ç'yi ''cinsel istismar amaçlı'' kullandığı yönündeki ihbarı değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Livaze Ç'yi takibe aldı.

Güvenlik güçleri, yaklaşık bir ay süren takip sonucunda, Livaze Ç'yi, kızı B.Ç. ile Mudanya'da Hasanbey Mahallesindeki bir evden çıkarken gözaltına aldı.

Mudanya Emniyet Müdürlüğüne kızıyla birlikte götürülen kadının ifadeleri doğrultusunda, evde oturduğu tespit edilen Vakit Gazetesi Yazarı Hüseyin Üzmez de, küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gece yarısı gözaltına alındı.

Livaze Ç'nin eşi Bekir Ç. ise İnegöl ilçesindeki evinden alınarak Mudanya'ya getirildi.

Hüseyin Üzmez ve Livaze Ç, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, Bekir Ç, Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra ''Çocuğa Cinsel İstismar'' suçundan tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hüseyin Üzmez ve Livaze Ç, tutuklandı.

Zanlıların adliyeye getirilişi ve çıkarılışı sırasında yoğun önlem alan güvenlik güçleri ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı.

Bu arada, tutuklama kararının ardından ceza evine götürülmeden önce parmak izinin alınması ve fotoğraf çekimi için Bursa Emniyet Müdürlüğüne getirilen Üzmez, Emniyet Müdürlüğü binasına girerken, ''Olayla ilgili ne diyeceksiniz'' diye soran gazetecilere, ''Mahkeme sonuna kadar bekleyeceksiniz. Bu, büyük bir komplodur'' dedi.

Livaze Ç'nin sorgusunda, babasının bir süre Ankara'da Hüseyin Üzmez'in yanında kapıcılık yaptığını, bu nedenle Üzmez'i uzun süredir tanıdığını söylediği öğrenildi.

KÜÇÜK KIZ DEVLET KORUMASINDA


Annesiyle birlikte getirildiği Mudanya Emniyet Müdürlüğünde ifadesine başvurulan 14 yaşındaki B.Ç'nin işlemlerin tamamlanmasının ardından Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce koruma altına alındığı bildirildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri, devlet koruması altına alınan kız çocuğunun yurda yerleştirildiğini, gereken her şeyin yapılacağını bildirdiler.
BİR YIL ÖNCE ANE KIZA EV TUTTU

İstanbul Kadıköy'de oturan 77 yaşındaki Hüseyin Üzmez, İnegöl'de yaşayan 14 yaşındaki L. G. ve dul annesi için geçtiğimiz yıl Mudanya'da bir ev kiraladı. Kendisi de Bursa'dan evli olan Üzmez zaman zaman anne kızı ziyarete gitmeye başladı. Bu arada iddiaya göre annesiyle konuşup 14 yaşındaki L. G. ile imam nikahıyla evlenmek üzere anlaşan Üzmez, önceki akşam yine Mudanya'ya gitti. Üzmez ile anne ve kızı, akşam birlikte yemek yiyip sohbet etti. Ardından genç kızı odaya götüren Üzmez, annesinin de göz yumması ve yardımıyla zorla tecavüz etti. Tüm dünyası yıkılan genç kız, bir bahaneyle dışarı çıkıp hemen karakola giderek durumu polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Hemen harekete geçen Mudanya Emniyet müdürlüğü Ekipleri, Bursa Emniyet Müdürlüğü Ahlak Masası Ekipleri ile birlikte saat 23.30 sıralarında eve giderek Üzmez ve genç kızın annesini gözaltına aldı. İşlemleri tamamlanan Üzmez, dün saat 13.50'de geniş güvenlik önlemleri altında Mudanya Adliyesi'ne getirildi. Oldukça bitkin olduğu gözlenen ve koluna giren polislerin desteğiyle yürüyen Üzmez, olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Gülümsemeye çalışan Üzmez, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına götürüldü.

YALMAN'I "ALLAH DÜŞMANI" DİYE VURAN İLK SAĞ EYLEMCİ

Hüseyin Üzmez, 1952 yılında henüz lise öğrencisiyken Malatya'ya gelen, o dönemdeki Vatan Gazetesi'nin yazarı Ahmet Emin Yalman'a"Allah düşmanı" diyerek 6 el ateş etmiş ve öldüğünü sanarak bırakmıştı. Suikasttan sonra teslim olan ve "Adam öldürmeye tam teşebbüs" suçundan 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Üzmez'i, ölümden dönen Yalman'da cezaevinde ziyaret etmişti. Toplam 10 yıl cezaevinde kalan Üzmez, bu cezanın 1,5 yıllını bölümünü Necip Fazıl Kısakürek ve bir dönem Antalya Milletvekilliği yapan şair ve yazar Osman Yüksel Serdengeçti ile birlikte geçirdi. Cezaevinden çıktıktan sonra liseyi ve Ankara Üniversitesi hukuk fakültesini bitirdi. 1975-1981 yılları arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda, 1983-1987 yılları arasında da ANAP'lı Mehmet Aydın'ın döneminde Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı'nda müşavir olarak görev yapan Üzmez, Milliyetçi Çalışma Partisi'nin genel başkan adayı oldu. Daha sonra serbest avukatlık yapan Üzmez, Akit Gazetesi'nde yazarlığa başladı.

ÜNİVERSİTELİ AŞKI DA VARDI

Son yıllarda televizyonlardaki tartışmalarda sert ve radikal çıkışlarıyla tanınan Üzmez, bir üniversite öğrencisiyle de aşk yaşamıştı. Üzmez, genç kızın intihar girişiminde bulunmasıyla sonuçlanan aşkı, Can Pazarı adıyla romanlaştırmıştı. Aralık 2001'de bir gazeteye verdiği röportajda bu olayı kendisi de doğrulayan Üzmez, o dönemdeki eşinin olayı öğrenince ihanete tahammül edemediği için evde kıyametler kopardığını anlatıyor. İnsanın duygularına hakim olamadığını söyleyen Üzmez, eşinin gönlünü almak için altın ve saat aldığını belirtiyor. Üniversiteli aşkıyla ilişkilerinin duygusal ilişkiden öteye gitmediğini, sadece Kuğulu Park'ta yakınlaşmaları olduğunu söyleyen Üzmez, Bir insan o kadar zaafların içinde ancak bu kadar dayanabilir. Kızcağızın intihar ettiği, son anda kurtarıldığı doğru. Şimdi evlendi. Adamcağız, karısının bana olan duygularını herhalde sezmiştir. 'Can Pazarı' kitabının ikinci cildini yazmak için hamile kalmasını bekliyorum. Çocuk onu evine bağlar diye. Yoksa yine çok etkilenecek, sarsılacak" diyor.

YAŞ FARKI OLMASAYDI, CEHENNEMDE YANMAYA, RAZIYDIM

Aralarındaki yaş farkının çok hassas olduğunu da söyleyen Üzmez, "Yaş olmasaydı ne yapardım biliyor musunuz? Eşimden boşanmadan onu nikahıma almadan günaha, cehennemde yanmaya, sorulacak hesaba razı olurdum. İkinci nikaha karşı olduğumdan değil, yaş farkından. Yoksa, Allah'ın ruhsatı başımızın tacıdır. İslam davasının köpeği bile değilim. Ama karşıdakiler beni İslam davasının temsilcisi gibi görüyorlar. Şahsımdan İslam'a en ufak bir gölge düşeceğine Allah canımı 100 bin defa alsın. Sırf bundan korktuğum için yapmadım. İnançlarını nefislerine alet edenlerden olurdum. Yaş farkını o mesele yapmıyordu, ben yapıyordum. 20 yaş daha genç olsaydım keşke. Ayrılmak için Çeçenistan'a gidip şehit olacaktım. Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri, kerameten önledi. 'Nefsinle mücadele et' dedi. Avustralya'ya da ayrı kalmak, nefsimle mücadele etmek için gittim. Duramadım, döndüm" diyor.

5 YIL ÖNCE KENDİSİNDEN 50 YAŞ KÜÇÜK HAFIZLA EVLENDİ

Bu olayın ardından ilk eşinden ayrılan Hüseyin Üzmez, 9 Ocak 2003'te ise Bursa'da kendisinden 50 küçük olan 22 yaşındaki hafız Ayşe Yılmaz'la evlendi. Nilüfer Evlendirme Dairesi'nde büyük bir gizlilik içinde kıyılan nikaha iki tarafın yaklaşık 60 yakını katıldı. Üzmez, düğün hediyesi olarak geline bir ev ve bir otomobil alırken, Arabayatağı Mahallesi'ndeki evinin altında kuruyemiş dükkanı bulunan kayınpeder Mustafa Yılmaz, önce evliliğe karşı çıkmasına rağmen sonra 4 çocuğun en küçüğü olan kızının evlenmesini kabul etti. Kayınpeder o dönemde bu durumu da şu sözlerle açıkladı; "Peygamber efendimiz de Ayşe anamız 9 yaşındayken evlendi. Kızımın evlenmesine ilk zamanlar karşı çıkıyordum. Sonra normal karşıladım. Zaten 8 aydır telefonla
konuşuyorlardı'' dedi.

MÜSLÜM GÜNDÜZ, FADİME ŞAHİN'LE ONUN EVİNDE BASILDI

Bir döneme damgasını vuran Aczimendi Lideri Müslüm Gündüz'ün, Fadime Şahin'le basıldığı ev de Hüseyin Üzmez'in çıktı. O dönemde televizyona çıkan Üzmez, "Evet, benim evimde basıldılar. Zaten ben o evi Müslümanlara tahsis etmiştim."dedi. Belli ki evin farklı konukları da olmuş" dedi.