kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İZCİLERDEN: DEDECİĞİM BEN GELDİM İzcilik Federasyonu’na bağlı 27 kentten 3 bine yakın izci 57. Alay’ın son gecesini yaşadı. 24 Nisan gecesi saçlarına kına yakıp un çorbası içti. Bir grup izci ise siperlerde, açık havada sabahladı. Ve günün ilk ışıklarıyla "Dedeciğim ben geldim" yazılı yeleklerle 57. Alay Şehitliği’ne yürüdüler.

Anzaklar Şafak'ta Türkler 57. Alay'da

Gürkan DÜZENLİ SABAH
Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen 5 bin Anzak, atalarını 'Şafak Ayini' ile andı. Dünyanın kahramanlığını övdüğü 57. Alay Şehitliği'nde tören yapıldı dua okundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Anzaklar Şafak'ta Türkler 57. Alay'da
Çanakkale Savaşı'nın 93. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Anzak Koyu'nda "Şafak Ayini'' düzenlendi. Geçtiğimiz yıl 10 bine yakın kişinin katıldığı ayine bu yıl katılımın neredeyse yarı yarıya düştüğü gözlendi. Geçtiğimiz yıllarda ayin saatini müzik dinleyip şarkı söyleyerek bekleyen Anzaklar, bu yıl Çanakkale hakkında belgeseller izledi. Jandarma, alkolün yasak olduğu alana alkollü kişileri almadı. Sabah 05.20'de başlayan törende konuşan Avustralya Savunma Bakanı Joel Fitzgibbon, giydikleri üniformaya bakılmaksızın tüm askerlerin buradaki savaşta gösterdiği cesaret, sorumluluk ve fedakârlığa hayranlık ve saygı duyduklarını kaydetti.

ATATÜRK'E ÖVGÜ
Savaşta, Türklerin de büyük bedel ödediğini söyleyen Fitzgibbon, "Bugün onları ve hayatını kaybetmiş Anzakların annelerine hitaben söylediği meşhur ve teskin edici sözleriyle büyüklüğünü gösteren büyük askeri lider Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygıyla anıyoruz'' dedi. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters da, "Her yıl burada toplanarak hatırlanmayı hak eden kahramanları hiç unutmayacağımızı göstermek istiyoruz'' dedi. Törende iki Türk subayı Türkçe ve İngilizce olarak Atatürk'ün Anzak annelerine hitaben söylediği sözleri okuyunca coşkuyla alkışlandı. İncil'den çeşitli bölümlerin yanı sıra ilahiler de okundu. Saygı duruşunun ardından Avustralya Askeri Bandosu, İstiklal Marşı'nı çaldı, marşı Avustralyalı bir sanatçı söyledi.
Haberin fotoğrafları