kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bülent Bulgurlu

Allianz'ı devreden Koç, parayı dört sektöre yatıracak

Koç, iki emeklilik şirketindeki 354 milyon Euro'luk payını Alman Allianz'a devretti. Migros ile birlikte elinde 2.2 milyar dolar nakiti olan Koç Grubu bu parayı 4 ana sektörde yatırım için kullanacak..
Koç Holding, Alman firması Allianz SE ile ortak olduğu Koç Allianz Sigorta ve Koç Allianz Hayat ve Emeklilik şirketlerindeki tüm hisselerini, toplam 354 milyon euro bedelle Allianz SE'ye devretmek üzere anlaşma imzaladı. Daha önce Migros'un satışı ile 1.6 milyar dolar elde eden Koç Holding'in elinde 2.2 milyar dolarlık nakit oluştu. Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, anlaşmanın, uluslararası yatırımcıların Türkiye ekonomisine ve Türk sigortacılık sektörüne duyduğu güven ve olumlu beklentiyi gösterdiğini kaydetti. Bulgurlu, Koç'un daha önce açıklamış olduğu 'Topluluk neticelerinde en yüksek paya sahip olan dört ana sektörde odaklanma stratejisinin' kararlılıkla uygulandığını ve bu doğrultuda çok önemli bir adımın daha Allianz ile yapılan anlaşma sonucunda atılmış olduğunu vurguladı.

354 MİLYON EURO KALACAK
İki şirketin toplam değeri 782 milyon euro olarak hesaplandı. Anlaşmayla Koç Holding'in, 354 milyon euro (562 milyon dolar) kaynak elde edeceği kaydedildi. İmzalanan anlaşmayla Koç Holdingin, Koç Allianz Sigorta'daki yüzde 43,4 oranındaki hissesi ile Temel Ticaret'in yüzde 3,7 oranındaki hissesinin, toplam 248 milyon euro bedel ile Allianz SE'ye devredileceği, ayrıca Koç Holding'in Koç Allianz Hayat ve Emeklilikteki yüzde 49 oranındaki hissesinin de 125 milyon euro bedel karşılığında Allianz SE'ye geçeceği aktarıldı. Bulgurlu, odaklandıkları sektörlerde yapacakları yeni yatırımlara ilişkin olarak şunları kaydetti: "Bankacılık sektöründe, iddialı organik büyüme projelerimiz devam ediyor. Yapı Kredi, 2007 Temmuz ayında başlayan hızlandırılmış 'Şube Ağı Genişletme Projesi' çerçevesinde 2007'nin son beş ayında 82 yeni şube açtı. 2008 yılında ise 160 şube açmayı hedefliyor ve 2009 sonunda bin şubeli bir banka olacak. Önümüzdeki dönemde bankacılık sektöründe gündeme gelecek olan bazı özelleştirme projelerini takip ediyoruz."

BANKACILIKTA BİN ŞUBE
Dayanıklı tüketimde, 16 üretim tesisi, 16 marka ve 39 şirket ile faaliyet gösterdiklerini kaydeden Bulgurlu, yurt içindeki ağın benzerini, yurt dışında da oluşturduklarını, Romanya, Rusya ve Çin'de üretimlerinin bulunduğunu vurgularken, "Yurt dışındaki tesislerimizi daha da arttırma hedefimiz doğrultusundaki çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Haberin fotoğrafları