kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kebapçılar ayaklandı

PERİHAN KORKMAZ
Hükümetin göç yasasına eklediği "puanlama sistemi" nedeniyle çalışanlar ve restoran sahipleri sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya... Türkler de yasada değişiklik istiyor.....
* Yeni yasa yaklaşık 44 bin göçmeni etkileyecek
* İngiltere'de yaklaşık 300 bin Türk bulunuyor
* Yiyecek-içecek sektöründe 15 bin civarında Türk işyeri var
* 60 bin civarında da Türk vatandaşı var

İngiliz hükümetinin geçtiğimiz şubat ayı sonunda göçmenlik yasasında değişiklik yaparak, "puanlama sistemi" getirmesiyle sınır dışı edilmeleri gündeme gelen göçmenlerin tepkileri artıyor... Yeni yasayla AB dışındaki ülkelerden İngiltere'ye gelecek olan işçilerden belli bir seviyede İngilizce konuşabilmesi ve çalışacağı alanda eğitim almış olması isteniyor. Bu da gıda sektöründe çalışan Türkiye, Çin ve Güney Asya kökenlilerin sınırdışı edilmesini gündeme getiriyor.

TRAFALGAR'DA PROTESTO
Tepki toplayan yeni göçmen yasası, aralarında Türklerin de bulunduğu binlerce kişi tarafından öndeki gün başkent Londra'daki Trafalgar Meydanı'nda protesto edildi. Etnik Yiyecek İçeçek İffitakı adlı birlik tarafından organize edilen gösteriden sonra protestocular, Başbakan Gordon Brown'a, "yasanın etnik yiyecek içecek sektörünün geleceğini olumsuz yönde etkilediğini" belirten bir mektup bıraktı. Saygı Partisi Genel Başkanı George Galloway de protesto gösterisine katıldı. Protestoyu destekleyenler arasında bulunan MÜSİAD İngiltere Başkanı Hakan Camuz, "İşyerleri eleman bulamaz hale geldi. Düzenlemelerin sektörü yıkmayacak şekilde yapılmasını istiyoruz. Polonyalı, biri kebap, mantı yapmak için iyi seçim olmaz" dedi.
Haberin fotoğrafları