kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeşil kart 2 yıl içinde tarihe karışıyor

* YIPRANMA: Gazetecilerin de aralarında bulunduğu pek çok meslek grubunun yıpranma hakkı Anasaya Mahkemesi'nin iptal kararında bulunmamasına karşın tasarıdan çıkarıldı. TSK, Emniyet ve MİT mensupları ile dalgıçlar, radyoaktif maddelerle yapılan işlerde çalışanlar, asit üretimi yapılan yerlerde, demir ve çelik fabrikalarında ve kurşun izabe fırınlarında çalışanlara bir yılda 90 gün fiili hizmet zammı verilecek.

* BANKA SANDIKLARI: Banka, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar veya bunların teşkil ettikleri birliklerin personeli için kurulmuş bulunan sandıkların iştirakçileri ile aylık veya gelir bağlanmış olanlar ile bunların hak sahipleri, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 yıl içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na devredilecek ve bu sandıklardan yararlanan kişiler kanun kapsamına alınacak.

* YEŞİL KART: Hiçbir sosyal güvenlik güvencesi olmayan kişilere verilen yeşil kart, 2 yıl sonra kaldırılacak. Yeşil kartlılar GSS kapsamına alınacak.