kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
IMF Başkanı Strauss

Gıda fiyatı daha artarsa kıtlık savaşları başlar!

IMF Başkanı Kahn, "Gıda krizi, savaşların patlak vermesine neden olabileceği gibi felaketin boyutunu büyütebilir" dedi..
Hızla artan gıda fiyatları çok sayıda ülkeyi tehdit etmeye başladı. Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss- Kahn, dünyada yükselen gıda fiyatlarının, hükümetlerin yıkılması ve hatta savaşların patlak vermesi gibi korkunç sonuçları olabileceği uyarısında bulundu. Strauss-Kahn, yüksek fiyatların Haiti, Mısır ve başka yerlerde ayaklanmaları ateşlemesinin "ciddi bir sorun'' teşkil ettiğini söyleyerek, "Dünya bu sorunu çözmeli'' dedi. Strauss, dünya üzerinde yaklaşık 37 ülkenin ciddi olarak açlık sorunu ile karşı karşıya kaldığına işaret ederek, "Artık zaman kaybetmeden harekete geçmek zorundayız" dedi.

ZARAR GÖREBİLİR
IMF Başkanı yaptığı açıklamada gıda krizi nedeniyle halen bazı ülkelerde yaşanmakta olan çatışmaların endişe verici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, "Ancak kıtlık konusunda asıl felaketi henüz yaşamamış olabiliriz. Çözüm geliştirme konusunda gecikirsek yüz milyonlarca insan bundan zarar görebilir" dedi.