kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Şeker Fabrikası için 34 milyon $'lık teklif
ADAPAZARI Şeker Fabrikası arazisinin satış ihalesi yapıldı. 200 bin metre karelik araziye, 34 milyon 500 bin dolar teklif verildi. Mülkiyeti Asya Katılım Bankasının olan, Borç Tasfiye ve Vefa Sözleşmesi ile satış hakkı Adapazarı Şeker Fabrikası AŞ'ye devredilen Adapazarı'ndaki 200 bin metre kare sanayi imarlı arsanın satış ihalesi yapıldı. Hizmet binaları, lojman, lokanta ve çeşitli tesislerin bulunduğu arazinin ihalesine, GAP İnşaat Akaryakıt Yatırımları Ltd. Şti. ve Boğaziçi İnşaat Akaryakıt Yatırımları Ltd. Şti. katıldı. İhalede Boğaziçi İnşaat Akaryakıt Yatırımları Ltd. Şti., muhammen bedeli 28 milyon 500 bin dolar olarak belirlenen 200 dönüm araziye, 34 milyon 500 bin dolar teklif sundu.

Akın: Ne yazık ki korumacılık bizde yok
AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın yararlı veya zararlı da olsa küreselleşmenin önüne geçme imkânının kalmadığını vurgulayarak, Türkiye'nin de buna göre hareket etmesi gerektiğini söyledi. Küreselleşen dünyada, şirketlerin bulundukları ülkeler tarafından korunduğunu ifade eden Akın, şöyle konuştu: "Fakat ne yazık ki ülkemizde korumacılık olduğunu söylememiz mümkün değil. Antalya Havaalanının işletmesini çok ciddi bir rakibimiz olan Alman firmasına verdiler, fakat Avrupa'da bizi büyük havaalanlarına sokmuyorlar. Bu durum, uluslararası platformda aleyhimize oluyor. Sadece referans olması için Avrupa'da küçük havaalanlarını alıyoruz."

Ece Koçal'a Beyaz Kristal turizm ödülü
GELENEKSEL olarak her yıl Türkiye'de kış turizminin gelişmesi ve hak ettiği seviyeye ulaşması amacıyla düzenlenen Beyaz Kristal Turizm Ödülleri 4 ayrı dalda dağıtıldı. SABAH Gazetesi'nden Ece Koçal'ın 'Ulusal Haber Dalı'nda birinciliği aldığı yarışmada, fotoğraf dalındaki birinciliği Milliyet gazetesinden Ercan Arslan kazandı. Aynı yarışmada, 'Yerel Haber Dalı'nda Kocaeli gazetesinden Galip Ataman ve 'Görüntülü Haber Dalı'nda TRT'den Adalet Özkan'ın eserleri birinci oldu. Gazeteciler, ödüllerini, mayıs içinde Green Park Resort Kartepe'de düzenlenecek törende alacak. Yarışmanın birincilik ödülü 3 bin YTL oldu. CİHAN