kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hotiç’in sahibi Ahmet Hotiç ise "Tüketici çok tedirgin. Sanki ‘karar alınmış gibi’ alışverişten vazgeçti" dedi.

'Kapatma davası alışverişte % 25 durgunluğa neden oldu'

EBRU ERDOĞAN
Forum Çamlık Alışveriş Merkezi'nin açılışında buluşan tekstilin patronları, satışların bir ayda % 25 azaldığını söyleyerek ortak mesaj verdi: AVM'lerde olmak zorundayız ama böyle giderse ciddi sıkıntı içine gireceğiz..
İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Türkiye'de ciddi bir siyasi kriz olduğunu belirterek, bundan ilk önce tekstil sektörünün etkilendiğini söyledi. Pek çok markanın şimdiden kampanyalara başladığını dile getiren Ayaydın, "Kampanya tarihinin normalde 15 Temmuz olması gerekirdi. Bu çok vahim bir durum" dedi. Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı da, AKP'ye kapatma davasının açılmasından bugüne son bir ayda perakende sektörünün yüzde 20-25 daraldığını, bunun devamı halinde ciddi sıkıntıların yaşanacağını kaydetti. Multi Turkmall'un Denizli'de inşa ettiği ve açılışı dün yapılan Forum Çamlık Alışveriş Merkezi tekstil sektörünün patronlarını bir araya getirdi. Açılışta SABAH'ın sorularını yanıtlayan Ayaydın, hükümetin tekstilcileri gözden çıkardığını savunarak, siyasi gelişmelerin ciddi bir ekonomik kaosa yol açtığını ifade etti. Türkiye'de çok sayıda alışveriş merkezinin açıldığına değinen Ayaydın, "Alışveriş merkezleri 100 bin nüfuslu kentlere kadar inecek. Şu andaki durumda zorlanıyor olsak da buralarda olmak zorundayız. Üretim gücümüz olduğu için havuz zaten kazanıyor" dedi.

ESKİ GÜNLERE DÖNMEK İSTEMEYİZ
Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı da, "Olumsuz ekonomik koşullara karşın, açılan alışveriş merkezlerinde olmak zorundayız. Fakat bu kadar AVM açılmasına gerek yok. Dünyadaki kriz bizi yatay geçti. Ama siyasi krizden kötü etkileniyoruz, eski günlere bir daha dönmek istemiyoruz" diye konuştu.