kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Boğularak ölen Oğuzhan Akbulut

Sular bırakılınca boğularak öldü

Sırrıberk ARSLAN - SABAH
Kahramanmaraş'taki Döngel Mağaraları'nı gezmeye giden iki gençten biri, yakındaki barajın suları mağaraya salıverilince hayatını kaybetti..
Kahramanmaraş'ta iki genç, gezmek için girdikleri mağaranın hemen arkasındaki hidroelektrik santraline ait barajın sularının mağara içine boşaltılması sonucu mahsur kaldı. İçi su dolan mağarada bulunan 19 yaşındaki Oğuzhan Akbulut boğularak yaşamını yitirdi, kız arkadaşı ise son anda kurtarıldı. İstanbul'da üniversite sınavına hazırlanan Oğuzhan Akbulut (19) önceki gün memleketi Kahramanmaraş'a geldi. Akbulut, dün sabah saatlerinde kız arkadaşı Halime Ford (19) ile şehre 60 kilometre uzaklıktaki Döngel Mağaraları'na gezmeye gitti.

GENÇ KIZ KURTULDU
İki arkadaş, girişi yerden yaklaşık 100 metre yüksekte olan mağarayı gezmeye başladı. Ancak bu sırada mağaranın hemen arkasındaki Kısık Hidroelektrik Santrali'nde meydana gelen bir arıza üzerine görevliler, santrale gelen baraj suyunu mağaraya boşalmak için kapakları açtı. Mağara suyla dolmaya başlayınca gençler bir anda azgın suların içinde kaldı. Bir kaya parçasına tutunan genç kız cep telefonuyla jandarmayı arayıp "Boğuluyorum. Kurtarın beni. Arkadaşım öldü" diye bağırınca ekipler hemen harekete geçti. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sivil Savunma ekipleri ve o bölgede kamp yapmakta olan Türkiye Dağcılık Federasyonu dağcıları mağaraya girerek boğulmak üzere olan genç kızı kurtardı.