kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Papa, Başkan Bush ve eşi Laura Bush ile birlikte Beyaz Saray'ın balkonundan kalabalığı selamladı.

Bush ile Papa 'cihad'ı konuşacak

ABD ziyaretine dün başlayan Papa'nın Beyaz Saray'daki akşam yemeğine 9 bin gibi rekor katılım bekleniyor. Katolik lider, Başkan Bush ile "Müslüman köktendinciliği" ve Irak Savaşı'nı görüşecek..
Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16'ncı Benedict dün ABD ziyaretine başlarken ülke tarihinde yaşamadığı hareketliliği yaşıyor. Başkan George W. Bush ile eşinin, havaalanında karşıladığı Papa devlet başkanları statüsünde ağırlanıyor. 6 gün sürecek ziyarette Katolik lider, cumartesi ve pazar günleri iki dev stadyumda halka seslenecek. Papa'nın, dünyanın ikinci en büyük Katolik nüfusuna sahip ülkeyi ziyareti özellikle, içki içmemesi ve dine bağlılığıyla tanınan Başkan Bush'u çok heyecanlandırdığı belirtildi. Bush ile eşinin bu akşam Beyaz Saray'da düzenlenecek özel davette Papa'ya eşlik edecekleri belirtildi.

9 BİN KİŞİ DAVETLİ
Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, gece için 9 binden fazla bilet satıldığı ve başkanlık sarayında bugüne kadar düzenlenen en büyük etkinlik olacağını söyledi. Bugün Bush görüşmesi beklenen Papa'nın, özellikle Irak Savaşı'na değinmesi bekleniyor. Savaşla ilgili daha önceki açıklamalarında ABD'yi eleştiren Papa, aynı zamanda Ortadoğu sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını isteyecek. Masada bulunan diğer konulardan biri de köktendinci Müslüman örgütler. Papa'nın, "Müslüman dünyasındaki köktendinciliği" görüşeceği belirtildi. Benedict, daha önce de İslam'daki şiddeti eleştiren açıklamalar yapmıştı. ABD'yi 29 yıl aradan sonra ziyaret eden ilk Papa olan 16. Benedict, doğum gününe denk gelen ziyarette, Beyaz Saray'ın bahçesindeki 9 binden fazla konuk tarafından "İyi ki doğdun" şarkısıyla karşılandı. 81 yaşına giren Papa ise kendini alkışlayan kalabalığa kürsüden "Tanrı Amerika'yı Korusun" dedi.