kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitelerdeki güvenlik tartışılacak

Yeni Haber
YÖK Genel Kurulu yarın Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Toplantıda, Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olaylar nedeniyle üniversitelerdeki güvenlik konusunun da masaya yatırılması bekleniyor.

YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanlık binasında saat 10.30'da toplanıyor. Toplantıda üniversitelerdeki güvenlik konusunun masaya yatırılması bekleniyor. YÖK Başkanı Özcan tarafından yaşanan olaylar sonrasında da üniversitelere genelge gönderilmiş, "Şiddet barındıran olaylara fırsat vermemek için bu güvenlik önlemleri artırılırken, üniversitelerin özerk yapısı korunmalı ve demokratik hakların kısıtlanmamasına özen gösterilmelidir" uyarısında bulunulmuştu. Genel Kurul'da da bu yönde bir karar alınması bekleniyor.

YÜRÜTME KURULU'NDA SEÇİM

Toplantıda, Yürütme Kurulu'ndan istifa eden Prof. Dr. Mustafa İlhan ve Prof. Dr. Fikret Şenses'in yerine Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) kontenjanından seçilen Prof. Dr. Özkul ve Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu'nun da yerine de yeniden seçim yapılacak. Bu seçim ile beraber Yürütme Kurulu'na üç seçim yapılmış olacak. İstifa eden Özkul ve Yüzbaşıoğlu'nun yerine Yürütme Kurulu'na Prof. Dr. İsa Eşme ve Prof. Dr. Atilla Eriş'in seçilmesi bekleniyor. Eşme ve Eriş de Yürütme Kurulu'nda görev almayı kabul etmeyerek istifa etmesi halinde ise Yürütme Kurulu mevcut 7 üyesi ile toplanmaya devam edecek.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ GENEL KURUL'DA

Genel Kurul gündeminde 3 vakıf üniversitesinin sunumlarının dinlenmesi bulunuyor. Ayrıca toplantıda, dekan ve diğer adayları değerlendirme komisyonu raporunun yanı sıra eğitim ve mevzuat komisyonu raporları sunulacak. Toplantını bir diğer gündem maddesi ise Vakıf Üniversitesi Koordinasyon Komisyonu Raporu'nun görüşülmesi olacak. Üniversitelerdeki güvenlik konusunun ise gündem dışı olarak görüşülmesi bekleniyor.

(ANKA)