kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiliz Bakan: Türkiye'deki gelişmeleri kaygıyla izliyoruz

PERİHAN KORKMAZ LONDRA
İngiltere'de bulunan Dışişleri Bakanı Ali Babacan Londra'da meslektaşı David Miliband ile görüştü Babacan'la basın toplantısı yapan Miliband "Bu hükümet uluslararası kamuoyunun desteğine layıktır" dedi..
DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye ile İngiltere ilişkilerinin tek kelimeyle harika olduğunu söyledi. Resmi ziyaret için geldiği İngiltere'de Dışişleri Bakanı David Miliband ile yaklaşık üç saat görüşen ve öğle yemeğinde bir araya gelen Babacan, görüşme sonrasında ev sahibi bakanla birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin AB sürecine her adımda destek vermeyi sürdüreceğini belirten Miliband, AK Parti hakkında açılan kapatma davası konusuna da değinerek, şunları söyledi: "Türkiye'deki siyasi gelişmeleri kaygıyla izliyoruz. Hükümete karşı yapılan girişimi kaygıyla izliyoruz. Türkiye'deki hükümeti halkın iradesini temsil eden bir hükümet olarak görüyoruz. Dolayısıyla bu hükümet uluslararası kamuoyunun güçlü bir desteğine layıktır. Ve tabii İngiltere'nin de. Umarız bu mahkeme Türk hükümetinin yaptığı çok önemli işlerden dikkatleri başka tarafa çekmez."

'BÜYÜK BİR SINAVDAN GEÇTİK'
Miliband'ın "Arkadaşım ve meslektaşım hoşgeldin"dediği Babacan da İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin tek kelimeyle harika olduğunu söyledi. Babacan daha sonra İngiltere Başbakanı Gordon Brown tarafından kabul edildi. Öte yandan Babacan İngiltere'nin ünlü düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsü'nde verdiği konferansta bir soru üzerine "Geçen yıl demokrasiye bazı tehditler söz konusu oldu. Ama büyük bir sınavdan geçtik, seçimler yapıldı, bu sınavdan da başarıyla geçtik"dedi.