kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Memurun bordrosu internete düştü...

Kemal PEHLİVANOĞLU
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarıyla ilgili bilgileri sitesinde yayınlıyor. Sendika tepki gösterdi, Maliye ise "Müdürlük kendi inisiyatifiyle yaptı" diyor..
Kadına yaşı, erkeğe maaşı sorulmaz derler ama bugünlerde internet sitesine girenler Samsun İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının maaşından, ödediği kiraya, aldığı lojman tazminatından maaşından yapılan icra kesintisine kadar her şeyi öğrenebiliyor. Sağlık Müdürlüğü'nden bir yetkili bu uygulamanın Maliye Bakanlığı'nın aldığı karar uyarınca yapıldığını söylüyor. Bir başka Sağlık Müdürlüğü çalışanı ise "Aslında şifre ile girilecekti ama henüz şifreler elimize ulaşmadı" diyor. SABAH'a bilgi veren Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Maaş Mutemetlik Bölümü'nden bir yetkili uygulamanın 2003 yılı Haziran ayında alınan karar uyarınca yapıldığını söylüyor. Aynı yetkili buradaki amacın bordroların çalışana tek tek evrak şeklinde sunulması yerine internet sitesinden duyurulması olduğunu belirtiyor. Uygulamayı öğrenince şaşıran Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi Başkanı Süleyman Bal bunun usulsüzlük olduğunu ifade ediyor. Bal'ın konuyu araştırmak için İl Sağlık Müdürlüğü'nü kendisinin de aradığını ve sorumlu memurun "Çalışanların bordro bilgilerine şifre ile girmesi gerekiyor fakat henüz şifreler gelmediği için personel bilgisine şifresiz giriş yapılabiliyor" dediğini aktarıyor.

KİŞİ HAKKINI İHLAL
Uygulamanın kişi hakkını ihlale gireceğini belirten Maliye Bakanlığı Maaş ve Yük Hesabı Dairesi'nden Ferhat Aydoğdu bordroların bir başkası tarafından görülebileceği şekilde bir düzenleme yapılmadığına dikkat çekiyor. Aydoğdu ilgili kurumun uygulamayı "kendi inisiyatifi" ile yaptığını tahmin ettiğini söyledi.