kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin

Kürtçe TV'ye yasal temel

Hazal ATEŞ ANKARA
TRT Yasası'na "Kurumun yayınları Türkçe olarak yapılır. Ancak kanunlara aykırı olmamak şartıyla farklı dil ve lehçelerde de yayın yapılabilir" hükmü eklendi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Bölgesi'ne yapılacak 12 milyar dolarlık yatırım kapsamında Kürtçe TV kanalının açılacağı sözü verirken, TRT Yasası'nda değişiklik yapan tasarıyla "Kürtçe kanal" yolu açıldı. Tasarıya, TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu'nda "Kurumun yayınları Türkçe yapılır. Ancak kanunlara aykırı olmamak şartıyla farklı dil ve lehçelerde de yayın yapılabilir" hükmü eklendi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, düzenlemenin yasalaşmasının ardından bir kanalın bu amaçla tahsil edileceğini söyledi. Şahin, "TRT bünyesinde 45 dakikalık yayınlar yapılıyordu. Bu kapsamda hem yurtdışına hem de kendi bölgemizdeki kişilere yönelik olarak 24 saat yayın yapacak bir kanal oluşturacağız" dedi. SABAH'ın sorularını yanıtlarken de İran'da 4 farklı kanaldan Kürtçe yayın yapıldığına dikkat çeken Şahin, "Böyle bir realite varken bunlardan uzak kalmak bize zarar verir. Farklı diller olacak. Farsça, Arapça belki Yunanca" dedi.

PERSONEL SEVİNDİ
TRT'nin bazı birimlerinin kapatılmasını, hizmetine ihtiyaç kalmadığına karar verilecek personelin başka kurumlara nakline, sanatçıların nakil ve vize işlemlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmasını öngören düzenlemeden de vazgeçildi.