kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Özyürek'in atv-SABAH Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışına ilişkin soru önergesini, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk'ün bilgi notuyla yanıtladı.

Çalık'ın atv-SABAH'ta erteleme talebi yok

Başbakan Yardımcısı Ekren, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özyürek'in soru önergesine verdiği yanıtta atv-SABAH'ın devrinin gecikmesi veya Çalık Grubu'nun erteleme talebinin sözkonusu olmadığını söyledi..
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in soru önergesine verdiği yanıtta atv-SABAH'ın devrinin gecikmesi veya Çalık Grubu'nun erteleme talebinin sözkonusu olmadığını söyledi. atv-SABAH Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün 1.1 milyar ABD doları bedel üzerinden, Turkuvaz Radyo ve Televizyon Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye ihale edildiğini hatırlatan Bakan Ekren, "İhale, Fon Kurulu'nun 21 Şubat 2008 tarihli kararı ile onaylanarak ihale alıcısına, ihale bedelinin ödenmesi için 60 günlük süre verilmiştir. İhale bedelinin tahsili akabinde, atv-SABAH Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihale alıcısına devir ve teslim edilecektir" dedi. Devrin gecikmesi veya Çalık Grubu'nun erteleme talebi gibi durumların söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Ekren, "İhale bedelinin ödeme şekli ve süresi İhale Şartnamesi hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir" dedi. Temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimleri Fon tarafından devralınan şirketlerin tüzel kişilikleri ve olağan ticari ve sektörel faaliyetlerinin devam etmekte olduğunu ifade eden Bakan Ekren şunları söyledi: "Fon tarafından bu şirketlere atanan Yönetim Kurulları, şirketlerin mutad faaliyetlerini, ticari kurallara uygun olarak ve basiretli tacir anlayışı ile devam ettirmekle görevlidir. İlgili şirketlerden yazarların ayrılması, görev değişiklikleri ve yeni yazarların görevlendirilmesi kurumumuzun tasarrufları ile ilgili işlemler olmayıp, şirket yöneticilerinin sektörel faaliyetleriyle ilgili doğal idari tasarruflarıdır. İdari ve mali özerkliğe sahip olan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, kamu alacağının tahsili amacı ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerinin verdiği yetkiye istinaden hareket etmekte, yönetim ve denetimleri devralınan firmalarla ilgili olarak Fon alacaklarının tahsilini engelleyici hususlar ve girişimler dışında firmanın idari işleyişine müdahale edecek nitelikte hiçbir işleme yer verilmemesi için hassasiyet göstermektedir."