kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'li Dengir Fırat CHP'yi darbe tehdidiyle suçladı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat, bir televizyon programında anayasa değişiklikleri sırasında CHP'den darbe tehdidi aldıklarını öne sürdü..
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat, katıldığı bir TV programında CHP'yi darbe tehdidinde bulunmakla suçladı. Fırat, "Türkiye öyle bir siyasi olgunluğa erişsin ki bir askeri darbe gerekmeden veya bir askeri darbe tehdidi almadan yapılmalı. Biz bu anayasa değişikliğini yaparken askeri darbe tehdide de aldık" dedi. "Meclis anayasa değiştiremez" denildiğini anımsatan Fırat, "Peki hangi kurum değiştirebilir. Bugüne kadar baktığınız zaman Milli Güvenlik Konseyi değiştirebilir. Bunu kabul ediyorsunuz. Bu bir darbe tehdididir" görüşünü dile getirdi. "Darbe tehdidini aldığınız makam?" sorusuna Fırat, "Ana muhalefet partisiydi. Birilerini davet ediyor. Herhalde kendisi etmeyecektir. Ama birçoğunun içinde olmadığını söylemek mümkün değil. Sonra sözlerini epey düzeltti" dedi. Yepyeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu belirten Fırat, "Siyasi partilerin kapatılmasından tutun da vatandaşlığın tanımına kadar acil olarak değişmesi gereken şeyler var. Demokratikleşme paketi adı altında bir anayasa değişikliğinin acil olduğu kanısındayım. Burada bir mutabakat aranır" dedi.

KONUŞARAK ANLAŞIRIZ
Fırat, "Güvensizliği aşmak için ne yapacaksınız?" sorusuna ise "Konuşarak aşacağız. Laiklik sınırının nerede çizilmesi gerektiğinde konusunda ihtilaf olacağı kanısında değilim" karşılığını verdi. CHP ile konuşmadan anayasa değişikliğinin çözülebileceğini, ancak bunun doğru olmayacağını belirten Fırat, "Sayısal çoğunluğunuz var çözersiniz ama bu gerginlik neticesini doğurur" dedi. Fırat, anayasa değişikliklerinde tüm taraflarla mutabakat arayacaklarını belirtti.