kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Andıç komedisi

Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından 2006'da hazırlatılan andıç belgesi tam bir komedi. Siyasi konularda, "Ne AB, ne ABD, tam bağımsız Türkiye" diyen ulusalcıların TESEV'i hedef almalarını anlıyoruz da, Allah aşkına, AÇEV'in ne ilgisi var? "7 yaş çok geç" sloganıyla okul öncesi eğitim için kolları sıvayan, kolları sıvamakla kalmayıp, tabana kuvvet Güneydoğu yöresinde gitmedik il bırakmayan AÇEV'in Başkanı Ayşen Özyeğin'e haksızlık yapılmıyor mu? Başka ülkelerde tefe konulup, alay konusu olabilecek görüş ve mülahazalar, ülkemizde, andıç ve iddianamelerde yer alabiliyor. Yabancılarla en ufak temas, bilgi alışverişi, maddi destek, sizi, "iç düşman" kategorisine sokmak için yeterli delil. Başsavcı Yalçınkaya, ABD icadı Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP), Tayyip Erdoğan'ın suç unsurları arasına iliştirmedi mi? İddianameden mealen aktaralım: "Bu zihniyet, demokrasiyi araç olarak görür; gerçek amaç şeriat devletini kurmaktır. Zaten Tayyip Erdoğan, dünyada, küreselleşmenin merkez güçlerinin, ülkemiz ve bölge ülkeleri için ürettiği
'Ilımlı İslâm' ve onun siyasi uzantısı BOP'un eşbaşkanıdır. Bakmayınız, insan hakları ve demokrasi söylemlerine; takiyye yapıp, gerçek niyetlerini gizliyorlar."
Genelkurmay'daki ve Başsavcılıktaki unsurlar, acaba ülkemizin güvenliği için mi çalışıyorlar, yoksa amaçları, mizahi tesbitlerle, yüzümüzü mü güldürmek?