kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kalp nakli yapılan Sylvia...

'Kalbiyle beraber kişiliği de bana geçti

ABD'de kalp nakli olan bir kadın, kalbin sahibinin kişiliğini aldığını ileri sürdü: Huyum hatta yürüyüşüm bile değişti. Kalbini veren genç gibi bira ve tavuk tutkunu oldum..
Kalp nakli yapılan kişiye ölen kişinin karakteri geçiyor mu? ABD'de yaşanan bir olay, bu tartışmaları alevlendirdi. ABD'li Claire Sylvia, (57) ölen kişinin ruhunun kendisine geçtiğini ileri sürdü. 10 yıl önce geçirdiği kalp ve akciğer nakli sonrasında yaşadığı sıra dışı olayları "Bir kalp değişikliği" isimli kitabında anlatan eski dansçı Sylvia, "Yavaş yavaş bana kalbini veren 18 yaşındaki genç erkeğe benzedim. Huyum ve yürüyüşüm bile değişti. Eskiden tavuk ve birayı ağzıma sürmezken ameliyattan çıkar çıkmaz ilk bunları istedim. Eskinin aksine hiç grip olmuyordum ve çok enerjiktim" dedi. Kendisine kalbini veren kişiyi bulmak için harekete geçen Sylvia, yasalar gereği donörünün kimliğine ulaşamadı. Ta ki bir gece, ona kalbini veren Timothy Lamirade rüyasına girip adını söyleyene kadar.

ADINI RÜYASINA GİRİP SÖYLEDİ
Claire Sylvia, sonrasını şöyle anlatıyor: "Arkadaşımla gazete arşivlerinde motosiklet kazasında ölen gençleri taramaya başladım. Ve onu buldum. Aynı rüyalarıma giren kişiydi ve adı da Timothy Lamirade'dı! 9 ay sonra tekrar rüyama girerek bana ailesiyle ilgili bilgi verdi. Ben de ailesini de buldum. Onlara 'Tim bira sever miydi' diye sorduğumda aldığım cevap beni şok etti: Birayı sever ama tavuğu daha fazla. Ayrıca hiç grip olmazdı ve çok enerjikti!" DIŞ HABERLER Kalp nakli yapılan Sylvia...
Haberin fotoğrafları