kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ESKİDEN OKULDU, ŞİMDİ OTOPARK... Fehime Sultan Yalısı, uzun yıllar okul olarak hizmet verdi. 13 Temmuz 2002'de şüphe uyandıran bir yangın sonucunda büyük hasar gördü, 2003'ten beri de İstanbul Trafik Vakfı tarafından otopark olarak kullanılıyor.

V. Murat'ın yalıları ihaleye çıkacak

Ercan SARIKAYA
V. Murat'ın kızları adına yaptırdığı Ortaköy'deki iki yalı için, Uzakdoğulu otel zincirinin 'yap-işlet-devret' modeli kiralama talebi İl Genel Meclisi'ne takıldı. Yalılar için ihale açılacak..
ORTAKÖY'DE okul olarak hizmet verirken şüpheli bir yangınla kullanılamaz hale gelen Fehime Sultan Yalısı ve Yüzme İhtisas Kulübü'ne uzun yıllar ev sahipliği yapan Hatice Sultan Yalısı'na Singapur merkezli Amanresorts International Pte. Ltd. Şirketi talip olmuştu. Şirketin İstanbul Valiliği'ne yaptığı otel olarak işletme teklifi ile ilgili İdari İşler Komisyonu raporu İl Genel Meclisi'nde önceki gün görüşüldü. Komisyon raporunda, "Öncelikle tarihimizin ve medeniyetimizin mirası olan bu yalıları korumalıyız. Yalıların harap ve atıl durumları tarihimize önem vermediğimizin kanıtı gibidir" denilerek restore edilip işletilmesine karar verilmesinin daha adil olacağı belirtildi. Komisyon, şirketin "Yap-işlet-devret, uzun vadeli kiralama veya mutabık kalınacak başka bir çözüm yolu ile otel olarak işletme" teklifinin uygun olmadığı görüşünü Meclis'e iletti. Mecliste raporun görüşülmesi sırasında AKP Grup Başkanı Seyfullah Şahbaz yazılı önerge verip, yalıların planprojelerine uygun restore edilmesi ve aylık kira geliri karşılığında 25 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkılmasını istedi, önerge çokluğu ile kabul edildi. Karara göre, yalılar, Devlet İhale Kanunu kapsamında 25 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkarılacak.