kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yabancı değil Türk yatırımcı Bosna'ya gelsin

Başbakan Erdoğan'ın henüz bir ay önce ziyaret ettiği Bosna-Hersek Başbakanı Türk yatırımcılara seslenerek, "Biz AB'ye girmeden, yatırım maliyeti artmadan buraya gelin. Şimdi tam zamanı" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yabancı değil Türk yatırımcı Bosna'ya gelsin
Türkiye için büyük öneme sahip olan Balkanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mart ayı sonunda çıktığı Balkan gezisiyle de Türk basının da geniş yer almıştı... Biz de Başbakan'ın gezisinin ilk durağı olan Bosna-Hersek Federasyonu'nun Başbakanı Nejad Brankoviç (46) ile görüştük. Başbakan iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkiler hakkındaki sorularımızı yanıtladı:

* Biz ülkemizde yabancı yatırımcıları görmekten çok Türkleri görmek isteriz. Türk kardeşlerimizi bizimle omuz omuza görmek isteriz. Türkiye güçlü sanayisiyle bize örnek bir ülke. Türkiye sanayisi sayesinde Avrupa'yı mallarıyla kuşatmış durumda. Bundan da gurur duyuyorum.

* Ümit ediyorum ki Türkiye ve Bosna Hersek, AB'nin iki kardeş ülkesi olarak yerlerini alacaktır. Türkiye'- nin üye olmadığı bir AB'ye girmek bize buruk bir sevinç yaşatır.

* Türk sanayicilere ihtiyacımız var. AB üyeliği sonrası burada otoyolları ve alt yapı sistemlerini kurunca yatırım maliyetleri artacak. O yüzden sesleniyorum: Şimdi tam zamanı...

* Başbakan Erdoğan ile son ziyarette iki saat süren bir görüşmemiz oldu. Çok yakında birlikte hazırladığımız projelerle kamuoyunun karşısına çıkacağız. Karayolları, gaz hatları ve su yönetimi hakkında önemli projelerimiz var.

BALKANLAR'IN İSVİÇRE'Sİ

*
Bosna- Hersek bölgede etnik nedenlerden dolayı yaşanan problemlerden uzaktır. Biz birkaç kültürün birleştiği barış içinde yaşayan, farklılıklara değer veren bir toplumuz...

* AB standartları bizi bu duruşumuzda daha da güçlü kılacaktır. AB ve NATO tam üyeliği en önemli hedefimiz. Anayasamız üzerinde ülkede barışı daim kılmak için çalışmalar yapıyoruz. Bosna'nın geleceğini Sırp, Hırvat ve Boşnak kökenli tüm vatandaşların inşa ettiğini siz de görebilirsiniz. Balkanların İsviçresi olacağız.

* Kosova'yı tanımamızın da zamanı gelecektir. Zaten AB'nin birçok ülkesi Kosova'yı çoktan tanıdı. Hepimiz hazır olduğunda Kosova'yı tanıyacağız. Benim ülkemde işler oy birliğiyle yapılır. Bu konuda da aynı şey olacaktır.