kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Atatürk'ün hayatını okuyun, liderlik dersini görürsünüz

Liderlik Zirvesi'nde dedesi Vehbi Koç'a verilen ödülü alan Mustafa Koç, "Ne mutlu ki ülkemiz Atatürk gibi bir lidere sahip oldu. Hayatını okuyun, liderlik dersleriyle dolu" dedi..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'nin, dünyada eşine az rastlanır bir değere, Türkiye'nin ve dünyanın tarihini değiştiren, Atatürk gibi bir lidere sahip olduğunu belirterek, "Pusulamızı medeniyetler ve aydınlığa çevirmiş olmamızı tamamıyla ona borçluyuz" dedi. Mustafa Koç, "Atatürk'ün hayatını okumadıysanız, okumanızı hararetle tavsiye ederim. Çevresindekilerin imkansız olarak gördüğünü başaran bu büyük liderin yaşamı, liderlikle ilgili derslerle doludur. Kendisinden sonraki kuşaklara cumhuriyeti emanet eden bu büyük lideri, hepimizin anladığımızı, her birimiz sorgulamalıyız" diye konuştu. Eduplus Consulting ve Taktx Strategic Marketing Group tarafından düzenlenen, 5. Liderlik Zirvesinde Liderlik Onur Ödülü'ne bu yıl layık görülen Koç Topluluğu Kurucusu Vehbi Koç'un ödülünü, Mustafa Koç aldı. Dünyada güç dengeleri yeniden oluşurken, gelişmekte olan ülkelerin yıldızının giderek daha çok parladığını söyleyen Mustafa Koç, "Dünya şirketiyseniz, bu değişimlerin dışında kalmanız mümkün değil" dedi. Koç, başarıya giden yolun, bu değişim sürecini doğru yönlendirmekten geçtiğini belirterek, "Liderler, değişimden etkilenen değil, değişimi yönlendiren ya da önünde giden kişilerdir. Koç Topluluğu'nun en önemli özelliklerinden biri, değişimi önceden görerek, geleceği doğru okumaya önem vermesidir" diye konuştu.

KENDİNE SAYGI
Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da Liderlik Onur Ödülü'ne layık görülen babası Nejat Eczacıbaşı adına ödülü aldı. Babasının ölümünün üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen ana teması "inovasyon ve liderlik'' olan bir kongrede onur ödülü ile anılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Eczacıbaşı, Nejat Eczacıbaşı için, yapılmamış olanı yapmanın bir kişilik özelliği olduğunu belirterek, taklitten uzak durmanın babası için kaçınılmaz davranış biçimi olduğunu söyledi.