kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hackerların Rio Sefası

Önder ŞUŞOĞLU
Hesap bilgileriyle 5 milyon YTL'lik vurgun yapan çete, Rio Karnavalı'nda gününü gün etti. Çete lideri Azeri Nijat Karimov ve 68 adamı yakalandı ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hackerların Rio Sefası
Banka müşterisi 2 bin 500 kişinin kişisel bilgilerini ele geçirip, bin 500 hesaptan 5 milyon YTL'lik vurgun yapan Azeri uyruklu Nijat Karimov, yardımcısıyla Brezilya'ya gidip Rio Karnavalı'nda gününü gün etti. Karimov ve 68 adamı, İstanbul'un 19 ayrı ilçesi ile Gebze'de düzenlenen "Karnaval" adlı operasyonla yakalandı.

BANKALAR İHBAR ETTİ
Büyük vurgun, İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerine, bazı bankaların müşterilerinin hesaplarından bilgileri dışında para çekildiği ihbarı gelmesiyle ortaya çıktı. Pusu kuran polis, ATM ve şubelerden, sahte kimliklerle, hesaplarına havale edilen paraları çekmek için gelen 31 kişiyi yakaladı. Bu kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda operasyon genişletildi ve çete çökertildi. Yaklaşık 4 ay süren takibin ardından polis, İstanbul'un 19 ayrı ilçesi ile Gebze'de belirlenen adreslere "karnaval" operasyonu düzenledi. Eşzamanlı baskınlarda, aralarında Nijat Karimov ile yardımcıları Cüneyt Tatlısoy ve Şevki Işınay ile Işınay'ın sevgilisi Rus uyruklu Sveta Aktuna'nın da bulunduğu 38 kişi yakalandı.

KOMİSYONLA İŞLEM
Çetenin hackerler aracılığıyla, "fishing" ve "trojan" virüsleri kullanarak ele geçirdiği bin 500 hesaptan, sahte adlarla açtıkları hesaplara 5 milyon YTL aktardığı ortaya çıktı. Bazı hesaplardaki paraları, ödünç aldıkları ATM kartlarına havale ettikleri belirlenen çetenin, "papağan" adı verilen ve kredi kartı bilgilerini kopyalamaya yarayan cihazla kişisel bilgi kopyalayıp, sahte kart yaptığı da saptandı. Çetenin bu sahte kartlara, çoğunluğu kuyumcu olan bazı işyerlerinden, "yüzde 10 komisyon karşılığı", alışveriş yapmış gibi işlem yaptırdığı belirlendi.
Haberin fotoğrafları