kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Şaheser' hatlar görücüye çıkıyor

Hande ŞARMAN
Portakal Sanat ve Kültür Evi'nin bahar müzayedesinde 'Şaheser' denilen Rado'nun kitap ve hat koleksiyonu da satışa sunulacak..
Rafi Portakal'ın sahibi olduğu Portakal Sanat ve Kültür Evi, Conrad Otel'de 13 Nisan Pazar günü bahar müzayedesi düzenleyecek. Müzayede iki ana kısımdan oluşuyor. "Şevket Rado Hat ve Kitap Koleksiyonu" isimli 3 bölümden oluşan ilk kısımda, Rafi Portakal'ın deyimiyle "şaheser" hatları sergilenecek. Rekor tirajlarıyla ünlü Hayat Dergisi'ni çıkaran, 1988'de vefat eden ünlü gazeteci Rado'nun lise yıllarından beri oluşturduğu kitap ve hat koleksiyonu müzayedenin önemli bir kısmını oluşturuyor.

MÜTEFERRİKA KOLEKSİYONU İLK KEZ
Müzayedenin "Özel Koleksiyonlardan Tablolar" adlı ikinci kısmında ise, zor beğenen biri olarak tanınan ressam Sabri Berkel'in "Rahatlıkla Musee d'Orsay gibi bir Batı müzesinde sergilenebilir" diye ifade ettiği Hüseyin Zekai Paşa'nın da eserleri satışa çıkarılacak. Portakal Sanat ve Kültür Evi'nin sahibi Rafi Portakal, Hüseyin Zekai Paşa'yı ve resimlerini "Türk resminde ayrı bir noktada" şeklinde tanımlıyor. Müzayedenin bu bölümünde tarihe matbaacılığı ile geçen yayıncı, yazar, çevirmen İbrahim Müteferrika'nın koleksiyonu da dünyada ilk kez satışa sunulacak.
Haberin fotoğrafları