kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BARIŞ MESAJI VERMEYE GELDİ Pippa Bacca adlı İtalyan sanatçı barış ve dostluk mesajı vermek için ebelerin ayağını yıkıyordu.

Kayıp İtalyan kızı Adana'da görüldü

Murat KARAMAN - Yasemin TAŞKIN dostluk
Türkiye'de gelinlikle otostop yapan İtalyan sanatçı Bacca Adana'da görüldü. Milano'daki kızkardeşi ise yardım istedi..
İtalya'nın Milano kentinden 8 Mart'ta yola çıkan ve son olarak 31 Mart'ta Gebze'de kredi kartı ile alışveriş yaptığı belirlenen, Pippa Bacca takma isimli sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun (33), 3 Nisan'da Adana'da görüldüğü ileri sürüldü. Adanalı işadamı Ersin Sergici (51), İtalyan gelini yanında bir erkekle birlikte kent merkezinde gördüğünü iddia ederek, "Ellerinde Ceyhan-İskenderun pankartı taşıyorlardı. Belinde kırmızı kuşak vardı" dedi. SABAH'a konuşan Bacca'nın kızkardeşi Rosy Pasqualino, otostop yaparak İsrail'e giden kız kardeşi için kamuoyu ve yetkililerden yardım istedi. Kardeşinden en son 31 Mart'ta İstanbul dışında bir semtten otostop yapmakta güçlük çektiğini bildiren bir mesaj aldıklarını belirten Pasqualino, 3 Nisan'da telefonlarına cevap alamayınca İtalyan Dışişleri Bakanlığı'nı aradıklarını söyledi.

BİR "GELİN" DAHA VAR
Pippa Bacca'nın Balkanlar'dan İsrail'e kadar sürecek seyahatte, çocukları dünyaya getiren, hayat veren ebelerin ayaklarını yıkayarak, barışa, dostluğa, hayata yönelik sembolik bir jest yapmak istediğini söyleyen Pasqualino, Türkiye'den 3 Nisan Perşembe günü Ankara'da Konya yolunda görüldüğüne dair bir eposta da aldıklarını söylüyor. Ancak kız kardeşinin bu projeyi birlikte hazırladığı arkadaşı Silvia Moro ile yola çıktığını, İstanbul'a geldiklerinde yollarını ayırdıklarını ve onun Silvia ile karıştırılıyor olabileceğini çünkü Silvia'nın 3 Nisan'da Ankara'ya ulaştığını belirtiyor.