kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Radyoda işkence odası

Yeni Haber
İzmir, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Aydın'da tefecilik ve banka dolandırıcılığı yaptıkları, borç para verdikleri kişileri tehdit ettikleri, insan ticareti yaptıkları ileri sürülen şebekenin 23 elemanı, İzmir polisinin operasyonu sonucu yakalandı.

HALUK LEVENT'E TEHDİT

Haluk Levent'i de tehdit ettiği söylenen çetenin liderinin, radyo istasyonunu aldığı ve radyodaki izolasyonlu odalarda mağdurlara işkence yaptığı ileri sürülüyor.

LİDERLERİ ASKERİ OKULDAN ATILMIŞ

Organize suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen C.Ç'nin askeri okuldan atıldığı, kendisini asker olarak tanıtıp şebeke elemanlarıyla birlikte bazı banka yetkilileriyle iş birliği yaparak hayali firmalar adına yaklaşık 2 milyon YTL kredi çekip geri ödemedikleri, kredi çekmek isteyen ve kredi şartlarını yerine getirmeyen kişilere usulsüz kredi sağlanmasına aracı olarak komisyon aldıkları, insan ticareti yaptıklarının belirlendiği bildirildi.

35 ADRESE BASKIN

Yaklaşık bir yıl süren teknik ve istihbari takibin ardından harekete geçen polis İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de 35 adrese eşzamanlı baskınlar düzenleyerek 23 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların İzmir ve çevresinde banka dolandırıcılığı yapmak için tabela şirketler kurduğu, bazı kişilere baskı yaparak şirketlerini ele geçirdiği belirlendi.

Ayrıca bir banka şubesinin müdürü ve bir çalışanıyla işbirliği yaptıkları, herhangi bir maldeğeri olmayan şirketler adına krediler aldıkları, karşılığında teminat olarak senet verdikleri, kredilerin ödemedikleri, bankalar tarafından takibi yapılan bütün senetlerinin de karşılıksız çıktığı belirlendi.

Zanlıların bu yöntemle yaklaşık 2 milyon YTL tutarında banka dolandırıcılığı yaptığı belirtildi. Ayrıca İzmir'de iki otomotiv şirketini baskıyla ele geçirdikleri, sanatçı Haluk Levent'e faizle borç verdikleri, tahsilat aşamasında baskı kurdukları ileri sürüldü.

Elebaşının çete içi disiplini sağlamak amacıyla bazı mensuplarını cezalandırdığı iddia edildi. Göçmen kaçakçılığı işine de girdikleri, 17 Afgan göçmeni yurtdışına kaçırmak istedikleri ortaya çıktı.

RADYODA İŞKENCE

Suç örgütünün. elde ettiği malkaynakla İzmir'de yerel bir radyo istasyonu satın aldığı da belirlendi. Radyo binasında birçok özel bölme yapıldığı, şiddet uygulamak istedikleri kişileri bu odalara götürdükleri ileri sürüldü. Elebaşı C.Ç.'nin aynı binanın en üst katını sahte bir avukata kiraladığı ve girişine "Hukuk Bürosu" tabelası asarak yasadışı işlerini kamufle etmeye çalıştığı iddia edildi.

Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 108 mermi, 4 ruhsatlı tabanca, 1 dürbün, sahte olduğu belirlenen 300 dolar, banka kredisi çekilmesinde kullanılan çok sayıda evrak, kaşe ve belge ele geçirildi. Şebeke elemanlarının işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

AJANSLAR