kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tahrikçi Antalya'da yakalandı

Veysi SAĞLAM - Öner ŞAN
Akdeniz Üniversitesi'ndeki olaylar sırasında öğrencilere ateş açan Ömer Ulusoy, 5 gün sonra bir evde polis baskınıyla ele geçirildi..
Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Nisan'da karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada, topluluğun üzerine silahla ateş açan ve daha sonra kaçan 34 yaşındaki Ömer Ulusoy, yakalandı. Özel ekiplerle aranan ve hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılan Ulusoy, polisin düzenlediği operasyonla dün akşam saat 23.15 sıralarında Şarampol Mahallesi'nde saklandığı evde ele geçirildi. Üzerinde mavi eşofman bulunan ve tanınmamak için sakalını kesen Ulusoy, önce Şarampol Polis Merkezi'ne ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Sakin tavırlarıyla dikkat çeken Ulusoy gazetecilerin "Neden kaçtın" sorusunu yanıtsız bıraktı. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, sağlık kontrolünden geçirilen Ulusoy, tekrar Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan, "Ömer Ulusoy yoğun takip altındaydı. Vatandaşların yardımıyla yakalandı. Yardım eden vatandaşlara ve yakalayan polislerimize teşekkür ederim" dedi.

YÜZLERCE YER BASILDI
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Ulusoy'un üzerinde, büyük ihtimalle olayda kullandığı silah ile mermilerin ele geçirildiğini kaydetti. Ulusoy'un yakalanması için çok sayıda ekiple, bulunabileceği yerler ve çevre iller de dahil olmak üzere çok geniş çapta operasyon başlatıldığını, yüzlerce yere baskın düzenlendiğini kaydetti. Ulusoy'un yakalandığı evin gidip geldiği, bu nedenle il yönetiminin feshedildiği MHP il binasına yakın olması dikkat çekti.
Haberin fotoğrafları