kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye-Irak sınırında taciz atışı

Yeni Haber
Teröristler, Hakkari'deki güvenlik güçlerine Irak topraklarından taciz ateşi açtı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Türkiye-Irak sınır hattında görevli sınır birliğine, dün Irak topraklarından bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Ateşe güvenlik güçlerinin ''anında ve misliyle'' karşılık verdiğinin belirtildiği duyuruya göre, olayda herhangi bir zayiat olmadı.

Bu arada güvenlik güçleri Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde dün bir sığınak içerisinde, 5 kilo 650 gram C-4 plastik patlayıcı madde kullanılarak tuzaklanmış 2 patlayıcı madde düzeneği, bir BKC makineli tüfek, 8 Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 el bombası ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirdi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede dün yapılan aramada; 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 Kannas keskin nişancı tüfeği, 440 mermi, 2 patlayıcı madde düzeneği, 10 fünye, 775 kilo muhtelif gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi bulundu.

Diyarbakır'ın Hani ilçesi dağlık arazi kesiminde 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bölgede 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, 300 mermi, biri tuzaklanmış 2 el bombası, bir anti personel mayını, 10 fünye, 100 gram C-4 plastik patlayıcı, 200 gram amonyum nitrat, 50 kilo muhtelif gıda maddesi ve çeşitli yaşam malzemesi ele geçirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi dağlık arazi kesiminde ise önceki gün teröristlerce 19 kilo amonyum nitrat ve yarım kilo C-4 kullanılarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.