kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Leyla Zana'ya yeniden cezaevi yolu göründü

Hüseyin KAÇAR SABAH
Eski DEP'li Zana 2007 nevruz kutlamalarındaki konuşmasında 'Kürtlerin üç lideri var" dediği için 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Zana'nın mahkemedeki savunması için de suç duyurusu yapıldı..
Diyarbakır'da, geçen yıl gerçekleştirilen nevruz kutlamaları sırasında "Kürtlerin üç önderi vardır" dediği gerekçesiyle terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan yargılanan Leyla Zana, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eski DEP milletvekili Leyla Zana'nın, Diyarbakır'daki nevruzda yaptığı konuşma sonrasında açılan davanın son duruşması dün Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada 5 sayfalık yazılı savunmasını okuyan Zana, "Düşüncelerimden dolayı yargılanıyor olmayı demokrasi açısından bir ayıp olarak kabul ediyorum. Düşüncenin, terörle mücadele kapsamında değerlendiriliyor olması da bir başka güncel ve yakıcı soruna dikkat çekiyor" dedi.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI
Ardından davayı sonuçlandıran mahkeme, sanığın yaptığı konuşmanın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeyeceğine karar verdi ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan Zana'yı 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Zana'nın, konuşmalarında pişmanlık duymadığı için cezada indirime gidilmemesine karar veren mahkeme, ayrıca, savunmada suç unsuru içeren ifadeler nedeniyle de suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdı.