kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Öğrenci affına YÖK'den geçit yok

Yeni Haber
Eğitim Hakkı Platformu (www.af2008.org) temsilcileri ile görüşen AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ve Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, öğrenci affına YÖK ve rektörlerden karşı tutum bulunduğunu bildirdiler.

Eğitim Hakkı Platformu (www.af2008.org) temsilcileri öğrenci affı ve Türkiye'de üniversite eğitimi sorunlarını görüşmek amacıyla Milli Eğitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ve Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı ile görüştü. Bitlis Milletvekili Taşar, her gün binlerce öğrenci affı bekleyen gençten telefon ve mail aldığını belirtirken, "İntihar etmek üzere olduğunu yazan bir gencin mesajını aldığımda için yandı. Şu an tek başıma verebileceğim bir karar olmadığı için elim kolum bağlı. Kişisel olarak sonuna kadar öğrenci affının çıkmasından yanayım ve sorunun bir an önce gündeme alınmasını diliyorum. Fakat, YÖK ve Üniversite Rektörlerinin öğrenci affına karşı tutumu var" dedi.

Sinop Milletvekili Prof. Dr. Dodurgalı ise konuyu 5 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini kaydederek, yeniden Başbakan'a konuyu hatırlatacağını söyledi. Dodurgalı, "Kişisel olarak öğrenci affına karşı değilim ama YÖK ve üniversite rektörleri öğrenci affına sıcak bakmıyorlar" açıklamasında bulundu.

(ANKA)