kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uzunkaya: Vatandaşlar çabuk adapte oldu

Yeni Haber
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, 1 Nisanda yürürlüğe giren, maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin tespit tutanağı tutmasını öngören yeni uygulamaya vatandaşların çabuk adapte olduğunu gözlemlediklerini söyledi.

Uzunkaya, yeni uygulamanın yürürlüğe girmesinin üzerinden 1 hafta geçtiğini, ilk günlerde vatandaşların zorluk çekmelerine rağmen bunu kısa sürede atlattıklarını ifade etti.

Uygulamanın, yeni çıkacak olan trafik yasasında zorunlu hale getirileceğini vurgulayan Uzunkaya, ''Şu an için çok büyük beklentimiz yoktu. Yeni yasa öncesi bir geçiş süreci olarak düşünmüştük. Uygulamayı, yasa çıkana kadar vatandaşların alışması için başlatmıştık'' dedi.

Uzunkaya, bir haftalık süre içinde yaptıkları incelemelerde beklentilerinin üzerinde bir sonuçla karşılaştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''İstanbul, İzmir ve Ankara'ya baktığımızda maddi hasarlı trafik kazası yapan sürücülerin yüzde 50'sinin tutanaklarını kendilerinin tuttuğunu gördük. Bu oranlar bizim beklentilerimizin üzerinde çıktı. Gayet iyi bir oran. Vatandaşlarımız asıl sıkıntıyı tutanakları temin etmekte yaşadı. Bu zorluklar da aşıldığında oranın daha yukarılara çıkacağına inanıyorum. Yıl sonu itibariyle rakamın yüzde 80'leri bulacağını düşünüyorum.''

Vatandaşların, kaza tutanaklarını, illerindeki trafik denetleme ve tescil şube müdürlüklerinden, şoförler ve otomobilciler odalarından, sigorta şirketlerinden ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden temin edebileceklerine değinen Uzunkaya, tutanak doldurulmasına yönelik bilgilendirmelerin de buralarda yapıldığını belirtti.

Uzunkaya, uygulamanın vatandaşların yanı sıra trafik polislerine de büyük kolaylıklar sağladığına işaret ederek, ''Artık trafik polisleri zaman kaybetmeyecek. Polislerimiz zamanlarının büyük bölümünü trafikte denetleme ve düzenlemede geçirecek. Bu da trafikte daha sağlıklı hizmet vermelerini sağlayacak'' dedi.

AA