kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tokatlı Semra Nur Akbaş'ın da artık bir kimliği var. 3 kardeşi olan Semra'nın babası fırıncı.

SABAH yazdı, artık bir kimlikleri var

Yaşar ÖZAY / HABER MERKEZİ
İstanbul'daki kimliksiz 2 bin ilköğretim öğrencisinden yüzde 90'ına nüfus kâğıdı çıkarıldı. Bakanlık SABAH'a teşekkür etti..
Sabah gazetesinin "Her Öğrenciye Kimlik" kampanyası ses getirdi. Çoğu Kürt kökenli ve Roman olan, nüfusa yazdırılmadıkları için göçle geldikleri İstanbul'da beyanla okula kaydedilen 2 bin ilköğretim öğrencisi tespit edildi. Bu öğrencilerin yüzde 90'ına kimlik çıkartıldı. Geçen ocak ayında kurusıkı tabancayla bir kız öğrencinin vurulduğu İstanbul Dolapdere Hüviyet Bekir ilköğretim okulunda 200 kimliksiz öğrenci bulunduğu haberinin SABAH'ta yer alması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Yurt genelinde kimliksiz oldukları için beyanla okula yazdırılan öğrencilere kimlik çıkartılması için çalışmalar başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Yönetmeliği'ne beyanla okula kayıtları yapılan ve "misafir öğrenci" statüsüyle 8'inci sınıfa kadar ders görebilen bu öğrencilerin aileleriyle temasa geçilerek nüfus müdürlüklerine kayıtları sağlandı.

YOKSUL AİLELER
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, anayasadaki "eğitim hakkı engellenemez" hükmüne uyularak beyanla kayıt yapılabildiğini anlatarak, "Kampanya başarıya ulaştı. SABAH gazetesine teşekkürler" dedi. İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise "Çoğu varoşlarda olan okullarda çalışma başlattık. Müdürler tam yetkili olarak çalıştı. Kimliksiz öğrencilerin çoğu fakir ve çok çocuklu ailelerden" diye konuştu.