kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Şarkımı izinsiz kullandı' davası

Bülent İPEK / MAGAZİN
Sezen Aksu, 'Şarkı Söylemek Lazım' adlı yarışmada bir şarkısının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Fatih Aksoy'a dava açtı..
Ünlü sanatçı Sezen Aksu, "Şarkı Söylemek Lazım" adlı yarışmayla ikinci problemini yaşıyor. Aksu, yarışmada kendisine ait bir şarkının jenerikte izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle yapımcı şirket Med Yapım ve sahibi Fatih Aksoy aleyhine dava açtı. Şirket yöneticilerinden Fatih Cesur ise bu talebin muhatabının kendileri olmadığı savunması yaptı.

'KANAL SORUMLU'
"Şarkı Söylemek Lazım" veya diğer programlarda kullanılan tüm şarkılar için sahibinden izin almadıklarını, bunların listesini programı yayınlayan kanala verdiklerini, kanalın da MESAM'la anlaşması çerçevesinde ödemeleri yaptığını dile getiren Cesur şunları söyledi: "Kanal MESAM'la belirli çerçeveleri olan bir anlaşma yapıyor. Kanalında kullanılan müziklerin listesine göre ödeme yapıyor. Şarkı sahibinden izin alma konusu daha önce oluyordu. İzinsiz kullanımda böyle hukuki durumlar yaşanıyordu ama artık kanallarla MESAM arasındaki protokol uygulanıyor. Bu davaya bir anlam veremedik."

İKİNCİ TARTIŞMA
Bu, Sezen Aksu ile ünlü sanatçının bir şarkısının adını taşıyan yarışma programı arasındaki ilk sürtüşme değil. Aksu, "Şinanay" şarkısının müziğinin Onno Tunç'a mı Fuat Güner'e mi ait olduğuyla ilgili bir tartışmaya canlı yayında telefonla katılmıştı. Ünlü sanatçı, Onno Tunç'u savunduğu gergin atmosferin ardından telefonu sunucu Behzat Uygur'un yüzüne kapatmıştı.
Haberin fotoğrafları