kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çocuk odasında eroin paketleyip satmışlar

Önder ŞUŞOĞLU SABAH
Narkotik polisinin 10 gündür sürdürdüğü operasyonlarda 324 kilo uyuşturucu madde ele geçti, 92 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinden birinin, eroini çocuklarının yatak odasında presleyip sattığı ortaya çıktı..
Kuruluşunun 163. yılını kutlayan Türk Emniyet Teşkilatı, operasyonlarına da aralıksız olarak devam ediyor. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bayrampaşa, Beyoğlu, Büyükçekmece, Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Kadıköy, Maltepe, Şişli, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda, son 10 gün içinde, transit uyuşturucu kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 37 operasyonda, 228 kilogram eroin, 92 kilogram esrar, 125 gram da kokain, 15 bin 112 adet sentetik hap ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Operasyonlarda 92 şüpheli gözaltına alındı. Musa Kazım A.'nın organizatörlüğünü yaptığı uyuşturucu şebekesinin preslemeden sorumlu elemanı olan Hüseyin P.'nin eroini Avcılar'daki evinde çocuklarının odasına kurduğu pres ve vakumlama makinesiyle paketlediği ortaya çıktı.

TİYATROCULAR DA VAR
Narkotik polisinin sokak satıcılarına yönelik olarak yaptığı Krater Operasyonu'nda ifadelerine başvurulanlar arasında tiyatro oyuncuları Yalçın Dümer ve Selçuk Soğukçay da bulunuyor. 125 gram kokain, 5 kilo esrar ve bir silahın ele geçirildiği operasyon sırasında yapılan teknik takip sonucunda Yalçın Dümer'in uzun süredir uyuşturucu satıcılarıyla içli dışlı olduğu ve içlerinden birine de borcu olduğu ortaya çıktı. 2'si kadın 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 8 kişi tutuklandı. Yapılan operasyonlarda ayrıca 85 kilo toz esrar ele geçirildi. Toz esrarın Van'dan sanayi makine parçaları içerisinde zulalanarak gönderildiği ortaya çıktı. Bu olayda da 6 kişi gözaltına alındı. 3 kişinin ise aramasına devam ediliyor.
Haberin fotoğrafları