kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kan davası 5 can aldı

Neslihan ÖZBOZKURT - Murat KARAMAN - Nazan ERDEM
Diyarbakır'dan Tarsus'a gelen dört kişi, kan davalı oldukları aileyi kurşun yağmuruna tuttu. Dört kardeş oturdukları kahvehanenin önünde, kaçmaya çalışan beşinci kardeş ise sokak ortasında öldürüldü ..
Mersin'in Tarsus ilçesinde 12 Şubat 2008 tarihinde Yeşilyurt mahallesinde tren istasyonu yakınındaki otoparkta Ömer İnce isimli kişi kan davalılarının silahlı saldırısı sonucu öldürülmüştü. Bu cinayetin ardından dün Diyarbakır'ın Hazro ilçesinden Tarsus'a gelen dört kişi ilçede dehşet saçtı. Şehit Kerim mahallesindeki Meydan Kıraathanesi'ne gelen silahlı kişiler, kahvehaneyi basarak kardeş oldukları öğrenilen Ahmet İkilik, İzzettin İkilik, Recep İklik ve Abidin İklik'i kahvehanenin önünde oturdukları masada kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Zanlılar daha sonra kaçmak isteyen Bahri İkilik'i ise kahvehaneye 150 metre mesafede sokak ortasında vurarak öldürdüler. Zanlılar R.İ., M.İ., Mevlüt İnce (53) ve Kasım İrtel (42) daha sonra yakındaki karakola giderek silahlarıyla teslim oldu. Olayda 4 silah kullanıldığı, zanlıların silahlardan ikisini kullandıktan sonra ölenlerin yanına bıraktığı öğrenildi. Bu arada olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen aileden ismi açıklanmayan bir kişi daha gözaltına alındı. Olayın devam etme ihtimaline karşı tedbir olarak ve ifadelerine başvurmak için İkilik ailesinden iki kişi de gözaltına alındı.

20 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR İki aile arasındaki kan davasının 20 yıl öncesine dayandığı belirtildi. Diyarbakır Meşebağlar köyünde yaşayan İnce ve Zeren aileleri arasında husumet yaşandığı, İkilik ailesi Zeren ailesine yardımcı olduğu için İnce ailesinin bu aileyi de kan davalısı olarak gördüğü öğrenildi. Olay yerine gelen Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, "Aileyi imha etmek için Diyarbakır'dan gelmişler. Olaya karışanların bir bölümünün yaşı 18'den küçük" açıklamasında bulundu.
Haberin fotoğrafları