kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ece Çakıcı ile Barış Ersoy

Haber turu

En zeki 45 öğrenci arasında iki Türk
Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) öğrencileri Ece Çakıcı ve Barış Ersoy, dünyanın en zeki 45 öğrencisi arasına girmeyi başararak, ABD Dışişleri Bakanlığı'nca verilen Benjamin Franklin Transatlantik Burs Programı'na katılmayı hak etti. GKV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Amerikan devlet adamı ve diplomat Benjamin Franklin adına düzenlenen burs programı, dünya gençleri arasında uluslararası işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor. Ece Çakıcı GKV Özel Anadolu Lisesi'nde 3. sınıfta, Barış Ersoy ise GKV Anadolu Lisesi 10. sınıfta okuyor. Benjamin Franklin Transatlantik Bursu'nun 35 Avrupa ve Asya ülkesinden yüz binlerce öğrenci arasından sadece 45 öğrenciye verildiği öğrenildi. Öğrenciler burs programı kapsamında düzenlenen Gençler için Yaz Enstitüsü'ne katılacaklar.

400 bin 'akıllı cami'ye internet
240 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık İslam ülkesi olan Endonezya'da, 'Akıllı Cami' projesi sayesinde 400 bin camiye ucuz ve hızlı internet bağlanacak. Malezyalı telekomünikasyon devi Masers'in 14 milyon dolar değerindeki 'geniş bant' projesi sayesinde, sınırsız 224 Mpbs hızındaki internet, camilerin yanı sıra Endonezya'daki 60 milyon kullanıcıya da ulaşacak. 'Akıllı Cami' projesinin 4 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Dünyanın en hızlı interneti olarak sunulan hizmet, aylık 1.58 dolarlık fiyatıyla da yine dünyanın en ucuzu olma özelliği taşıyor. Projenin, uydu bağlantı merkezine kavuşacak her camiye maliyeti 16 bin dolar olacak.

Sözde soykırım müzesine onay
ABD'nin başkenti Washington'daki Tarihi Koruma ve Gözden Geçirme Kurulu (HPBR), 27 Mart'ta bir araya gelerek, oybirliğiyle başkent Washington'da Ermenilerin sözde soykırım müzesi kurma projesi teklifini onayladı. Alınan karar, Ermenilerin 50 milyon dolar toplayarak satın aldığı tarihi banka binasının dışının, Ermenistan'dan getirilerek özel taşlar ile restore edilmesini ve içine müze ziyaretçilerine açık hale getirilecek yenilikler yapmayı öngörüyor. Ayrıca binanın yanına da camdan bir yapı dikilmesi planlanıyor.