kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İki site arasındaki farkı bulun!

Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir süre önce yayına soktuğu internet sitesinin, ABD Başkanlarının resmi ikametgâhı olan Beyaz Saray'ın internet sitesi ile neredeyse aynı olması eğitimcileri şaşırttı.

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ile ABD'nin kalbi olan Beyaz Saray'ın internet sitelerindeki şaşırtıcı benzerliği, kendi sitesinden alaycı bir dille üyelerine duyurdu. Türk Eğitim-Sen, iki site arasındaki bu benzerliğe dikkat çekti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinin açılış sayfasıyla görenleri şaşırttığını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "www.meb.gov.tr" internet adresi, Beyaz Saray'ın "http://www.whitehouse.gov" internet adresi ile aynı format, renk ve şekilde bulunuyor. Türk Eğitim-Sen sitesinde bu benzerliği üyelerine duyururken, "bir mesaj mı verilmeye çalışılıyor anlamak mümkün değildir" yorumu yapıldı. İki sitenin incelenmesini isteyen Türk Eğitim-Sen, yorumun da kamuoyuna bırakıldığını belirtti.

Yapılan duyuruda alaycı bir dil kullanılarak şu sorulara yer verildi:

"Bakalım iki site arasındaki 5 farkı bulabilecek misiniz? ABD Başkanı Bush "Bizim çocuklar' derken doğru söylemiş olabilir mi? Yoksa artık eğitimimizi tamamen ABD'ye göre şekillendirmemizin adımlarından biri mi bu? Yoksa MEB sitesini Amerikalılar mı yapıyor?"

(ANKA)