kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Celal Çapa'dan kardeşine film gibi 1 Nisan şakası

Celal Çapa, kardeşi İzzet Çapa'ya, öyle bir 1 Nisan şakası hazırlamış ki, birçok kişinin işin içinde olduğu bu organize şakayı okuyunca çok şaşıracaksınız. Tabii en çok da İzzet Çapa şaşıracak!!!.
Bugün 1 Nisan, kim bilir kimler, kimlere ne şakalar yapacak... Ancak benim size anlatacağım şakanın herhalde şimdiye kadar bir benzeri yapılmamıştır. Şakayı yapan Celal Çapa. Şakaya maruz kalan ise kardeşi İzzet Çapa. Gelelim, şeytanın bile aklına gelmeyecek 1 Nisan şakasına... Celal Çapa, 90'lı yıllarda kapanan yabancı bir bankaya ait, 1 Nisan tarihli 152 bin dolarlık bir çek hazırlıyor. Üç hafta önce İzzet Çapa ile otururken, bu çekten bahsediyor. Çeki, Emre Ergani'nin kendisine olan borca karşılık aldığını ancak banka yurtdışında olduğu için tahsil edemediğini söylüyor. İzzet Çapa da "Çeki bana ver, ben hallederim" diyor ve arkadaşı olan, yurtdışında bir bankanın genel müdürüne güvenip çeki alıyor.

2 BİN DOLAR KAYBETTİ
Bütün ayrıntıları düşünen Celal Çapa, kendisinin de tanıdığı yurtdışındaki banka genel müdürünü arayıp onu da şakaya dahil ediyor. Bu arada çek meselesi konuşulurken, masada İzzet Çapa'nın ekibinden Tolga Sezgin de var. Tolga, "Celal Bey, tatile gideceğim, bana da bir tatil parası çıkarsın artık" diyor. Celal Çapa "Tamam, 2 bin doları senin" diyor. Hatta İzzet Çapa, Tolga'ya 2 bin doları önceden veriyor. Şakası için bütün hazırlıkları yapan Celal Çapa, üç haftadır herkese "İzzet'e öyle bir şaka hazırladım ki, öğrendiğinde yüzünün alacağı şekli çok merak ediyorum" diyor. Bunu duyan İzzet Çapa, abisine şöyle bir tehditte bulunuyor: "Eğer bana kötü bir şaka yaparsan tahsil edeceğim 152 bin doları sana vermem!"

BUGÜN ÖĞRENECEK!
Yurt dışındaki bankanın genel müdürü bugün İzzet Çapa'yı arayıp çekte adı geçen bankanın yıllar önce kapandığını söyleyecek! Şakalarıyla ünlü Celal Çapa da kardeşine yaptığı bu şakadan dolayı dört köşe olacak. Ama sabah erken kalktığını bildiğim İzzet Çapa benim haberimi okuyunca şakanın şokunu yaşamak için öğlen vaktini beklemek zorunda kalmayacak. Bu şaka bence, cin geçinen İzzet Çapa'nın karizmasını fena çizecek. Celal Çapa da, dilden dile dolaşacak bu şakasıyla, dört köşe vaziyette arz-ı endam eyleyecek. Son söz: Allah herkesi Celal Çapa'nın şakalarından korusun!!!