kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
BÜLENT CANKURT

Dali'nin 50 eseri Eylülde geliyor

Dünyaca ünlü sanatçılardan Pablo Picasso ve Rodin'in eserlerini Sakıp Sabancı Müzesi'nde Türk sanatseverlerle buluşturan Güler Sabancı, eylül ayında Salvador Dali'nin koleksiyonunu İstanbul'a getiriyor.
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, amcası Sakıp Sabancı'nın kurduğu müzeyi dünyanın en önemli müzeleri arasına sokmayı başardı. Güler Hanım önce rahmetli Sakıp Sabancı'nın en büyük hayalini gerçekleştirip, müzeyi 6 bin 500 metrekarelik galerisiyle dünya standartlarına taşımıştı. Sonra da Sakıp Bey'in ikinci hayalini gerçekleştirip Pablo Picasso'nun eserlerini Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergiledi. Ardından Fransızlar'ın ünlü heykeltıraşı Rodin'in eserlerini, Cengiz Han'ın hazinelerini Türk sanatseverlerle buluşturmayı başaran Sabancı, son olarak Louvre Müzesi İslam Sanatları Bölümü'nden seçilmiş 220 eseri İstanbul'a getirmişti. Güler Hanım'ın son bombası ise, 20. yüzyılın en önemli ressamlarından Salvador Dali.

SERGİ EYLÜLDE BAŞLIYOR
Picasso'nun eserlerine Kasım 2005-Mart 2006 arasında yer veren İstanbul'daki Sabancı Müzesi, bu kez diğer büyük İspanyol ressam, gerçeküstü resmin en önemli isimlerinden biri olan Salvador Dali'nin eserlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dali'nin yaklaşık 50 tablosunun sergileneceği serginin açılış tarihi gün olarak tam netleşmese de eylül ayında başlayıp, ocak ayına kadar sürecek. Güler Sabancı'nın gayretleriyle gerçekleşen bu sergiler sayesinde, Sakıp Sabancı Müzesi'nin, yakında dünyanın en iyi müzeleriyle birlikte anılacağından eminim...