kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mahsun, İpekçi'nin borçlarını ödeyecek

Bülent İPEK/MAGAZİN
Çiçeği burnunda yönetmen Mahsun Kırmızıgül, 'Saklı Yüzler' adlı film için bakanlıktan aldığı krediyi geri ödeyemeyen meslektaşı Handan İpekçi'ye, maddi destek verme kararı aldı..
Son filmi 'Saklı Yüzler'i geçtiğimiz yıl seyirciyle buluşturan yönetmen Handan İpekçi'nin başı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile dertte... Bakanlıktan 5224 sayılı Sinema Destek Yasası kapsamında 'Saklı Yüzler' filmi için 200 bin YTL yapım desteği alan İpekçi, borcunu ödeyemediği için haciz davasıyla karşı karşıya... Handan İpekçi'nin düştüğü zor durumu duyan ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül, filmlerini çok beğendiği ünlü yönetmenin imdadına yetişti.

YARDIM ELİNİ UZATTI
'Beyaz Melek' adlı ilk sinema filmiyle yönetmenliğe ısanan Kırmızıgül, bakanlığa olan kredi borcunu ödemesi için İpekçi'ye maddi olarak yardım edecek. Handan İpekçi ise, Kırmızıgül'ün yapım şirketi adına bir sinema filmi çekecek. İpekçi, 'Saklı Yüzler'in çekimleri boyunca Kültür Bakanlığı ile uyuşmazlık içindeydi. Film, 2005 yılındaki destek paketinden Nuri Bilge Ceylan'ın 'İklimler'i ile aynı miktarda yani 200 bin YTL'lik destek almıştı.

ZAMANINDA BİTİREMEDİ
İmzalanan kredi sözleşmesine göre, destek alan filmlerin belirli bir sürede çekilip bakanlığa teslim edilmesi gerekiyor. Ancak İpekçi'nin filminin çekimleri ortak olduğu yapımcıların değişmesi nedeniyle gecikmeli başlamıştı. Bu gecikmeye bir de başrol oyuncusunun hastalanması eklenince, Handan İpekçi filmini öngörülen sürede tamamlayamamıştı. Ek süre isteyen İpekçi, bu nedenle Kültür Bakanlığı ile sorun yaşamıştı.
Haberin fotoğrafları