kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Liseliler burada yapımcılar nerede?

Tamam artık anladım. Jüri olunmaz, jüri doğulur! Dediler; "11. Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması var, jüri olur musunuz?" Dedim; "Tamam!" Cumartesi öğlen 'müzik dinler, biraz da eğlenirim' diye Bostancı Gösteri Merkezi'ne gittim. Jüri odasının kapısını bir açtım; karşımda 'jüri üyelerinin jüri üyesi tadında abilerim' karşımda. Masanın sağ başındaki isim Olcayto Ahmet Tuğsuz! En ufak şamatayı affetmez vallahi... Yanında Akademi Türkiye'den deneyimli Yüksel Abi (Aytuğ), öbür başta bu sene KASDAV'da jüri üyeliğinin 10. yılını kutlayan müthiş ses Melis Sökmen! Organizasyon şefi Serhat Hacıpaşalıoğlu tok sesiyle dosyaları, kalemleri dağıtırken, puanlamanın nasıl yapılacağını açıklıyor.

JÜRİ ÜYESİ N'APAR?
Acaba "Öğretmenim midem bulanıyor" desem, revire yollarlar da yırtar mıyım? diye kapıyı keserken, gözüm gecelerin kralı arkadaşım Onur Baştürk'le kesişti. Onur uykusunu açmaya çalışırken gözünü ovuşturuyor. O sırada içeri gülümseyerek İzzet Öz de girince "Tamam" dedim "Yaptığın tek jüri üyeliği 'çatlak tişört' yarışmasında olsa da çök yerine kızım." Salon tıklım tıklım. Liseliler okullarını desteklemeye gelmişler. Jüri masasında sağımda Onur, solumda İzzet Öz var! Malum İzzet Öz yılların jüri üyesi. Deneyim müthiş! ÖSS'ye giren öğrenci misali tam takım gelmiş, malzemeleri masaya diziyor. "Abi bunlar ne?" Efendim jüri üyeliğinde ilk iş yanları kapalı bir güneş gözlüğü bulundurmakmış. Bir süre sonra ışıklardan gözünüz yanar ya da dikkatiniz dağılırsa gözlük hayat kurtarırmış. C vitamini de varmış, eh 6-7 saat masadayız, enerji lazım olur mu olur! "Peki Sayın Öz, jüri üyesinde hangi özellikler bulunmalı?" Anlatıyor; "Kendine göre puan ver. Pozitif bak. İstersen 100 üzerinden oyla. Uyanık ol, dikkatini dağıtma". Peki! Yarışma başlıyor. İzzet Öz beni geriyor. Öyle notlar alıyor ki. Yarım artılar, artılar, üç artılar, 90'lar, 70'ler. Arkamda Olcayto Ahmet Tuğsuz nefes bile almadan takip ediyor.

DUMANCI GENÇLER
Bu arada liseler yarışıyor. Çocuklar şahane! Rock müzik favorileri... Besbelli erkek solistlerin idolü Duman'ın solisti Kaan! Hepsinde bir Duman havası hakim ama çok yetenekliler. Ve sahneye Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi çıkıyor! Solistleri Serkan Oktay 16 yaşında! 16!!! Nasıl bir sahne hakimiyeti, nasıl bir şirinlik, ses! Çocuğa bayılıyorum! 'Ağrı Dağın Eteği'ne rock düzenleme yapmışlar. Salon yıkılıyor! Bugün single çıkart, Türkiye sallanmazsa Ayşe değilim. Müthiş! Zaten 'Basın Özel Ödülü', 'En İyi Grup', 'En İyi Beste' üçüncülüğü, 'En İyi Sahne' üçüncülüğü, 'En İyi Erkek' üçüncülüğü derken ödüle doymuyor grup. İnsanın aklına şu soru takılıyor. Bu büyük organizasyonda nerede benim müzik sektörümün pek değerli yapımcıları? Hatta nerede sponsorlar? Öyle yetenekli gençler var ki! Neyse finale gelip KASDAV'a teşekkür edelim bari.