kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"TSK KKTC'den geri çekilmeyecek"

Yeni Haber
KKTC'de temaslarını tamamlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Türk askeri Kıbrıs Türkü tam güvende olmadan çekilmeyecek.
Sorumlu olduğumuz bölgeden geri adım atmayacağız" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) temaslarının ardından Ercan Havaalanı'nda basın toplantısı düzenledi.

"Türk Silahlı Kuvvetleri adada adil ve kalıcı çözümün garantisidir" diyen Büyükanıt, bu barışın parametrelerinin iyi belirlenmesi ve kamuoyuna anlatılması gerektiğini vurguladı.

"KKTC egemen bir devlettir" diyen Büyükanıt, Kıbrıslı Türklerin egemenliklerine sahip çıktığını gözlemlediğini ifade etti. Genelkurmay Başkanı, KKTC ve Türk bayraklarının yan yana görmekten de mutluluk duyduğunu vurguladı.

Yaşar Büyükanıt, Lokmacı kapısında incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, KKTC hududunun korunmasının TSK'nın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

Lokmacı Kapısı'nın açılmasının adil ve kalıcı barış yönünde çok büyük bir adım olmadığını söyleyen Genelkurmay Başkanı, kapı açılsa dahi KKTC'nin egemenliğine halel verecek adımlar atılmayacağının altını çizdi. Yaşar Büyükanıt, Lokmacı'da sınır güvenliğini sağlayan Türk askerinin bir adım bile geri atmayacağını vurguladı.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, ielride yapılabilecek bir anlaşmanın Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin egemenliğine de dayanan eşit haklara sahip bir anlayışla oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.