kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK'te Şengör krizi sürüyor

ANKARA
YÖK Denetleme Kurulu, üniversitede tam zamanlı çalışırken bir şirketin yönetiminde görünen Şengör hakkında soruşturma başlattı..
YÖK üyeliğine atanması tartışma konusu olan ünlü deprem profesörü Prof. Dr. Celal Şengör'ün öğretim üyeliği de tehlikeye girdi. YÖK Denetleme Kurulu, üniversitede tam zamanlı çalışırken bir özel şirketin yönetiminde görünen Şengör hakkında soruşturma başlattı. 8 Nisan'da ifade vermeye çağrılan Şengör soruşturma sonunda üniversitedeki görevinden çıkarılabilecek. YÖK Disiplin Yönetmeliği'ne göre tam zamanlı çalışan öğretim üyeleri başka bir kurum ve kuruluşta çalışamıyor. Bu durumdakilere meslekten çıkarma cezası veriliyor. İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak tam zamanlı çalışan Şengör, 14 Haziran 2006'dan bu yana Şengör Gayrımenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş'de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmakla suçlanıyor. Şirket İstanbul Ticaret Odası sicil kayıtlarında "İstanbul Küçükçekmece'de 14.06.2006 tarihinde 7 milyon 900 bin YTL sermaye ile kuruldu" şeklinde yer alıyor ancak yönetim kurulu üyeleri ile ilgili bilgi bulunmuyor. Şengör ise iddialara yanıt vermiyor.

YÖK BAŞKANI'NA YENİ DANIŞMAN
Öte yandan "Türbana özgürlük" bildirisini imzaya açan akademisyenlerden Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Çalış, YÖK Başkanı Özcan'a danışman oldu. AB-Türkiye üzerine çok sayıda çalışması bulunan Çalış, danışmanlığının imza kampanyasıyla ilişkilendirilmemesi gerektiğini, üniversitelerin globalleşmesi için çalışacaklarını söyledi.