kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seksi sevmeniz için 10 önemli nedeniniz var

Doktora gitmeden daha sağlıklı bir cilde, daha az ağrı çeken bir bedene ve dik bir duruşa sahip olabilirsiniz. Hülya dergisi mart sayısında seksin 10 faydasını sıralayarak daha sağlıklı bir insanın reçetesini verdi..
Sağlıklı bir yaşam için pek çok reçete veriliyor. Organik gıdalar, düzenli spor ve stresten uzak kalmanın yolları gibi... Peki ya sevişmenin faydalarından ne kadar haberdarsınız? Seks pek çok kişi için konuşulması zor bir konu olsa da faydası saymakla bitmiyor. Hülya dergisi mart sayısında seksi sevdirecek 10 nedeni şöyle sıraladı:

1- DELİKSİZ BİR UYKU SAĞLAR
Güzel bir sevişmenin ardından ne gelir? Tabii ki deliksiz bir uyku... Bunun nedenini hiç düşündünüz mü? Çünkü sevişmenin ardından vücudun salgıladığı ve kendinizi son derece rahat hissettiren bir hormon sayesinde kaslarınız gevşer ve vücut kendini dinlenmeye alır. Uyumlu ve tatmin edici bir cinsel hayatın getirisi ilk olarak kaliteli bir uykudur. Seksten sonra rahatlamış ve gevşemiş olan bedenlerin salgıladığı mutluluk hormonu ile çiftler keyifli bir uykuya dalar. Bu uyku oldukça dinlendirici ve vücudu tazeleyici bir niteliktedir.

2- DURUŞUNUZU ETKİLER
Sevişme esnasında gerçekleşen, belin alt kısmının ritmik hareketi sırt kaslarına iyi gelir. Sevişme sırasında omurga daha esnek bir hale gelir ve vücudun duruşu dikleşir. Dolayısıyla da vücut daha kıvrak bir hal alır. Sağlıklı bir cinsel hayatı olan kadınların uyluk kaslarının düzenli çalışması sonucu mesanelerinin daha da güçlendiği ortaya çıkmıştır.

3- KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR
Sevişme sırasında nefes alıp verme ve kalp atışları hızlansa da, kan basıncını ideal seviyede tutmanın yollarından biri de seks... Yapılan bir araştırmaya göre sadece ön sevişme bile vücut direncini azaltan stres hormonunu düşürüyor. Sonuç olarak düzenli seksin kalp sağlığına olumlu etkileri vardır.

4- KONDİSYONU ARTIRIR
Kalp atışlarının hızlanması, kan basıncının çıkması, nefes alıp vermelerin sıklaşması... Bunlar size neyi anımsatıyor? Bir koşucunun yarış esnasında yaşadıkları gibi değil mi? Seks sırasında kalp daha fazla kan pompalıyor ve dolaşım hızlanıyor. Seksin sıklığı kondisyonu etkileyen faktörler arasında sayılıyor.

5- AĞRILARI AZALTIR
Başınız ağrıdığında ağrı kesicilere başvurmak yerine seks yapmaya ne dersiniz? Cinsel ilişki sırasında salgılanan endorfin hormonu, vücutta bir doz morfinle aynı etkiyi yaratıyor. Üstelik düzenli seks hayatının regl sırasındaki ağrıları bile azalttığı söyleniyor.

6- SAÇLARI BESLER
Kadınların seksten sonra vücutlarında artan östrojen hormonunun faydası saymakla bitmiyor. Daha düzenli regl görmekten tutun da saçların canlanmasına kadar vücutta sayısız birçok olumlu etki yaratıyor. Haftada bir kez seks yapan kadınların kandaki östrojen miktarı iki kat artıyor. Bunun sonucunda vücutun her bölgesinde olumlu değişimler yaşanıyor.

7- MUTLU OLMANIZI SAĞLAR
Bir süreliğine de olsa sıkıntılardan uzaklaşmak, kendinizi bile unutmak ve bedeninizden aldığınız zevke odaklanmak seksin belki de en önemli etkilerinden biri olarak sayılıyor. Düzenli bir seks hayatı olanların depresyona girme ihtimallerinin, düzensiz seks hayatı olanlara göre çok daha az olduğu biliniyor.

8- BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENİR
Seks sonrasında salgılanan hormonların bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı insanları dirençli hale getirdiği yapılan araştırmalarla ortaya konuluyor. Tabii bunun içinde seks ile geçen hastalıklar yer almıyor. Her daim korunmanız ve düzenli doktor kontrolüne gitmeniz ayrıca tavsiye ediliyor. Ancak özellikle bahar aylarında sık yakalanılan grip gibi hastalıklara karşı seks sonrası salgılanan hormonların koruyucu bir niteliği olduğu söyleniyor.

9- CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
Sevişme esnasında vücutta bazı değişimler görülüyor. Terlemek pek çoğumuzun hoşlanmadığı bir şey olsa da aslında lenflerin sirkülasyonunu ve vücuttan toksinlerin atılmasını sağlıyor. Böylece cilt nem kazanıp, gençleşiyor. Sevişmeden sonra yanaklar kızarıyor, yüze renk geliyor. Sağlıklı ve düzenli bir cinsel hayat bedeni daha da güzelleştiriyor.

10- ZAYIFLAMAYI SAĞLAR
Diyete başlamak kadar düzenli bir seks hayatı da kalori harcamaya yardımcı oluyor. Hatta eğer seks sonrası atıştırmalara dikkat eder ve abartıya kaçmazsanız, kilo bile vermeniz söz konusu olabiliyor. Ritmik hareketler ile vücudun belli bir efor sarf ediyor olması düzenli egzersiz yapmak kadar işe yarıyor. Sevişmekten aldığınız keyfi ikiye katlamak adına her defasında daha da zayıfladığınızı düşünmek bile keyfinizi yerine getirebilir. Üstelik çok da gerçek dışı bir düşünce de sayılmaz!