kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Otomobil evden sonra ailenin en büyük yatırımı

25.03.2008
Otomobil satın alırken sadece fiyata değil, kullanım maliyeti, yedekparça fiyatları, servis hizmetlerinin kalitesi ve ikinci el değerine bakın. Ailenin ihtiyaçları ve bütçenize en uygun otoyu tercih edin..
İLİŞKİLİ HABERLER
Otomobil evden sonra ailenin en büyük yatırımı
Otomobil, gayrimenkulden sonra en önemli ve en pahalı yatırım. Otomobil satın alırken, daha sonra pişman olmamak için iyi tercih yapmak gerekli. Bunun için ilk önce otomobilden beklentiniz ne olduğunu tespit edin. Sizin için en uygun model sedan mı, hatchback mi, 4x4 SUV mu belirleyin. Buna karar verdikten sonra, satın almayı düşündüğünüz otomobilin sadece fiyatına değil, kullanım maliyetine, yedekparça fiyatlarına, servis hizmetlerinin kalitesi ve ikinci el değerine bakın. Satın almadan önce aşağıdaki soruları cevaplayın, sonra kararınızı verin. Ancak unutmayın, bütün değerlendirmeler sonrasında tercih edeceğiniz otomobil, kullanmaktan keyif alacağınız bir model olsun. Tabii ki, seçenekleriniz bütçenizle sınırlı.

* MODEL: Satın alacağınız otomobilin modelini belirlerken, ihtiyaçlarınıza göre karar verin. Kalabalık bir aile misiniz, uzun tatil yolculuklarına çıkar mısınız sorularını yanıtlayın. Buna göre sedan, hatcback, stationwagon, SUV modellerinden birine karar verin.

* FİYAT: Pazarlık yapın. Oto bayileri liste fiyatlarının üzerinden peşin alım indirimleri uygulayabiliyor. Ayrıca, aksesuarların fiyata dahil olmadığını bilerek, karar verin.

* GÜVENLİK: Otomobilde güvenliğe önem veriyorsanız; ABS, EBD, havayastığı gibi güvenlik aksesuarlarının olmasına dikkat edin.

* SERVİS: Almayı düşündüğünüz aracın yeterli servis ağına ve yedek parça sağlama kolaylıklarına sahip olduğundan emin olun.

* YAKIT TÜKETİMİ: Düşük yakıt tüketimi olan modelleri tercih edin.