kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Bülent AYDEMİR
İki bakandan Baykal'a salvo
ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin Mardin'de, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Antalya'da yaptığı açıklamalarda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi. Çelik, Baykal'a "laik değil laikçi" derken, Şahin "Kapatma davası sürerken anayasa değişikliği yapılamaz" diyen Baykal'ın değerlendirmelerinin "hukuki değil siyasi olduğunu'' savundu. Şahin, Mardin Valiliği'ni ziyarette tören mangasına pasta gönderdi.

Vakıflar yasasına esastan inceleme
CHP'NİN
yaptığı başvuruya ilişkin ilk incelemeyi dün tamamlayan Anayasa Mahkemesi, CHP'nin yaptığı, yabancıların Türkiye'de mütekabiliyet esasına göre yeni vakıf kurabilmesine, vakıfların kuruluşunda, amaçlarına göre özgülenecek asgari mal varlığının, her yıl Vakıflar Meclisi'nce belirlenmesine olanak sağlayan, Vakıflar Kanunu'nun iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini esastan görüşecek.

İşkenceye sıfır tolerans genelgesi
BAŞBAKAN
Yardımcısı Cemil Çiçek, insan haklarının geliştirilmesi için valiliklere gönderdiği genelgede, "Hükümetimizin işkenceye karşı sıfır tolerans anlayışı doğrultusunda gerçekleştirilen düzenlemelerin titizlik ve kararlılık ile uygulanmasından hiçbir şekilde taviz verilmeyecektir" dedi. Genelgede işkence ve kötü muameleyi önlemek için kamu yöneticilerinden kurumlara habersiz ziyaret yapmaları istendi.