kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Bombalar sahipsiz kaldı

Ümraniye bombaları, Ergenekon soruşturmasının temelini teşkil ediyor. Çünkü, Ümraniye'deki bir gecekonduda ele geçirilenlerle (13 Haziran 2007), aynı tertipten 3 bombanın, daha önce Cumhuriyet gazetesine atıldığı (6 Mayıs 2006), o bombaları atan Alparslan Arslan'ın, hemen sonra, Danıştay'a da saldırdığı (17 Mayıs 2006) ortaya çıkınca, zincirin halkaları bağlanıverdi.
Makine Kimya Endüstrisi yapımı bombalar için, söz konusu kurum, "Kara Kuvvetleri'ne ve Jandarma'ya vermiştik" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Jandarma Genel Komutanlığı'na sordu; "Envanterimizde eksik yok" şeklinde bir cevap geldi.
Biri doğru konuşmuyor ama, hangisi? Bu zihnimize takılan ilk soru işareti.
İkincisi: Danıştay'a saldıran Alparslan Arslan, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 68 yıl 9 ay hapis cezasına mahkûm oldu. Mahkeme, Ümraniye baskını sonucu ortaya çıkan yeni gelişmeleri dava dosyasına dahil etmek istemedi. Bu yüzden Alparslan Arslan'ın ve Osman Yıldırım'ın Danıştay'a "türban" kararı yüzünden saldırdığı, şeriat devleti peşinde koştuğu o mahkemede kabul gördü. Üstelik, AK Parti aleyhine dava açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, kapatma gerekçeleri içine, Arslan ve Yıldırım'ın cümlelerini de koydu. Oysa, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki hazırlık dosyasında, bu iki kişinin, Ergenekon çetesi tarafından ülkede istikrarsızlık yaratmak için kullanıldığı ileri sürülüyor. Sağ gösterip sol vuracak; amaç, ülkede şeriat tehlikesinin arttığı izlenimini yaratıp, korku, endişe, panik doğurmak. Nitekim, Danıştay saldırısı sonrasında hayatını kaybeden üye Mustafa Yücel Özbilgin'in cenazesi, hükûmetin protesto edildiği bir laiklik mitingine dönüşmemiş miydi?
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, Ergenekon davasını görmezden geldiler. Ya Osman Yıldırım'ın iddia ettiği gibi, bombayı Alparslan Arslan'a Veli Küçük vermişse ne olacak?