kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

2008'de susuzluk yaşanmayacak

Yeni Haber
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, geçen yıla göre bu yılki yağışların yüzde 15 daha fazla gerçekleştiğini belirterek, Türkiye'de bu yıl kuraklık sorunu yaşanmasının beklenmediğini bildirdi.

Uşak için planlanan su yatırımlarına da değinen Bakan Eroğlu, kentin içme suyu sorununu 40 yıl süreyle ortadan kaldıracak Dikendere Barajı projesinin yapımıyla ilgili düğmeye basıldığını söyledi.Eroğlu, barajın yapımı projesinin 2009 yılında tamamlanarak Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce 10 yıllık planlama içine alınacağını bildirdi.

2008 yazına ilişkin Uşak ve Türkiye genelindeki içme suyu durumu hakkında bilgi veren Eroğlu, şunları kaydetti:

''Uşak'ta bu yıl mart ayı yağışları, uzun yıllar ortalamasının üzerinde gerçekleşti. Barajlardaki doluluk oranı yüzde 75'i bulacak. Türkiye genelinde de farklı bir durum yok. Türkiye'de bu yıl kuraklık beklemiyoruz, çünkü geçen yıla oranla bu yıl yağışlar yüzde 15 daha fazla.

Geçen yıl barajlardan çok su kullanıldığı için barajlardaki su çok düştü, ancak meydana gelen yağışlar bize herhangi bir sorunun olmayacağı yönünde işaret veriyor. Tabii bunun yanında nisan ayı yağışları da bizim için önemli. Ama içme suyu ile ilgili tüm tedbirlerimizi aldık. İzmir, İstanbul ve Bursa'da problem yok. Ankara'ya da zaten su geliyor. 2008 yılındaki tüm tedbirler alınıyor.''

AA