kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖĞRENCİLERLE KURDELE KESTİ... Başkan Topbaş, Murat Reis ve Mehmet Reis deniz otobüsleri ile Orhan Gazi hızlı feribotunun hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Topbaş, denizcilik okulu öğrencileriyle birlikte kurdele kesti ve Orhan Gazi feribotunu gezdi.

Topbaş: İDO, deniz taşımacılığında 1. sırada

Satın alınan iki deniz otobüsü ile bir hızlı feribotun hizmete girmesi nedeniyle Yenikapı'daki İDO Genel Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deniz ulaşımının toplam ulaşımdaki payını artırmak için çok önemli adımlar attıklarını belirterek, İDO'nun günlük taşıdığı yolcu sayısının 325 bin, taşıdığı araç sayısının da 25 bin olduğunu söyledi. İstanbul'da deniz ulaşımının genel ulaşımdaki payını yüzde 10'a çıkarmak için yeni adımlara ihtiyaçları olduğunu söyleyen Topbaş, bu kapsamda deniz taksi projesini geliştirdiklerini kaydetti. Boğaziçi trafiğini düzenlemek için 7 marina yapmakta olduklarını da ifade eden Başkan Topbaş, Ambarlı-Bandırma arası Ro- Ro hattı açılması için çalışma yürüttüklerini, proje bittiğinde 2 Ro-Ro gemisi ile günde 1700 TIR taşıyacaklarını söyledi.

FİLO 107 GEMİYE ULAŞTI
Sipariş verdikleri ve teslim aldıkları gemilerle 25'i deniz otobüsü, 10'u feribot, 37'si yolcu vapuru, 19'u arabalı vapur, biri yolcu gemisi, 7'si motor bot ve 8'i de hizmet gemisi olmak üzere filolarını 107 gemiye ulaştırdıklarını belirten Topbaş, "İDO yılda taşıdığı 98 milyon yolcu ve 107 araçtan oluşan filosuyla deniz taşımacılığında dünyada birinci sıraya yerleşti" dedi.